Par VID ģenerāldirektora amata vietas izpildītāju ieceļ Daci Pelēko • IR.lv

Par VID ģenerāldirektora amata vietas izpildītāju ieceļ Daci Pelēko

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietas izpildītāja, līdzšinējā ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā. Foto: Paula Čurkste, LETA

Par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietas izpildītāju ir iecelta līdzšinējā ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā, pirmdien pēc tikšanās ar dienesta vadību žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre teica, ka VID turpinās līdzšinējās dienesta ģenerāldirektores Ilzes Cīrules iesāktais un haoss iestādē nav gaidāms.

Nākamnedēļ plānots vienoties ar Valsts kanceleju par VID vadītāja konkursa kritērijiem un laiku. Reizniece-Ozola pagaidām neprognozēja, vai jaunais vadītājs tiks meklēts valsts pārvaldē, vai uzņēmēju vidē, tikai norādīja, ka iespējas ir dažādas, ziņo LETA.

“Vislabākais, ko Ilze Cīrule izdarīja ar VID, ir tas, ka uzņēmēji un sabiedrība novērtēja, ka VID mainās un kļūst nevis par draudu, bet par biedru un atbalstu. Cīrule spēja arī VID iekšienē deleģēt uzdevumus, spēja saskatīt būtisko un pateikt, kas jādara, spēja saglabāt mieru sarežģītās situācijās,” sacīja Reizniece-Ozola.

Ministre norādīja, ka būtiskākās lietas, kas VID jāturpina, ir Nodokļu un muitas policijas nostiprināšana, nodokļu reformas skaidrošana grāmatvežiem, vienotā konta ieviešana, audita veikšanas reforma, ieviešot labākas procedūras. Tāpat jāturpina arī padziļinātās sadarbības programmas pilnveidošana un ēnu ekonomikas apkarošana.

Savukārt Pelēkā sacīja, ka Cīrule ienāca VID ar ārkārtīgi lielu nosvērtību un mieru, kā arī iemācīja to darbiniekiem. “VID patlaban ir izvirzīti mērķi un plāni, ir skaidras prioritātes un darāmie darbi. Nav bažu, ka VID varētu novirzīties no sāktā kursa,” viņa teica.

Pelēkā piebilda, ka VID turpinās sadarbību ar uzņēmējiem konsultatīvo padomju formā. “Nevienā brīdī neapstāsimies pie iesāktajiem darbiem,” viņa piebilda.

Pelēkā VID ģenerāldirektora pienākumus pildīja arī 2016.gadā pēc VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones atkāpšanās no amata.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu, 10.martu, negaidīti mira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kura vadīja VID kopš 2016.gada novembra. Atvadīšanās no Cīrules notiks ceturtdien, 15.martā, plkst.14 Rīgas Meža kapos.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece apliecināja, ka Cīrule atrasta mirusi savā dzīvesvietā bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Atbilstoši procedūrai nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze nāves cēloņa noteikšanai.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu