Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1
Neredzamais pavediens
Kristīne Simsone

oooo Neredzamais pavediens / Phantom Thread. Talantīgā amerikāņu režisora Pola Tomasa Andersona (Plūdīs asinis un Naktis bugi stilā) jaunākais darbs ir estētiska baudījuma kvintesence. Galvenā varoņa — modes mākslinieka (Daniels Dejs-Lūiss) — smalki konstruēto pasauli, līdzīgi kā nevainojamu teātra iestudējumu, veido izmeklēta scenogrāfija, katrai kustībai un frāzei ir nozīme. Un, galvenais, tāpat kā labā iestudējumā, katrs no šiem elementiem ir ticams un hipnotisks. Šī krāšņuma ieskauts, noris filmas stāsts: turbulentas attiecības starp mākslinieku un viņa mūzu (luksemburgiešu aktrise Vikija Krīpsa). Mīlestības dinamika nevainojamā aktieru saspēlē tā vien dzirkstī — Krīpsas varone ir apveltīta ar drosmi, stūrgalvību un klusu harismu.  Kino no 2. marta.

Sarkanais zvirbulis / Red Sparrow. Šābrīža politiskajā klimatā ASV kinonozare no aukstā kara spiegu drāmu žanra ir notraususi putekļus un šos stāstus darbina tā, ka rūc. Uz žanra jauniegūto spēku norāda fakts, ka šajā filmā galveno lomu spēlē viena no mūsdienu pazīstamākajām kinozvaigznēm — Dženifera Lorensa. Viņa atveido krievu spiedzi, kas apsver kļūšanu par dubultaģenti. Filmas pieteikums nav rēns: vairāk nekā divas stundas intensīvas spriedzes un vardarbības. Neesmu redzējusi. Kino no 2. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu