Latvijas pilsonībā uzņem pieccīņnieku Pinčuku • IR.lv

Latvijas pilsonībā uzņem pieccīņnieku Pinčuku

Oleksandrs Pinčuks. Foto: Saeimas Preses centrs

Saeima ceturtdien nolēma uzņemt Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā modernās pieccīņas sportistu Oleksandru Pinčuku, ziņo Saeimas Preses dienests.

Pinčuks ir daudzkārtējs Ukrainas modernās pieccīņas čempions un no 2009. līdz 2016. gadam bija Ukrainas modernās pieccīņas izlases sportists. 2016. gadā viņš saņēma terminēto uzturēšanās atļauju Latvijā.

Savā apliecinājuma vēstulē Saeimai Pinčuks pauž vēlmi turpināt sportista gaitas un dzīvi Latvijā, kā arī pārstāvēt Latviju modernās pieccīņas sacensībās starptautiskajā arēnā.

Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš vēstulē Saeimai ir atzinīgi novērtējis sportista izteikto vēlmi pārstāvēt Latviju un norāda, ka federācija atbalsta iespēju Pinčukam turpināt trenēties modernās pieccīņas sporta veidā augstā līmenī, kā arī nākotnē startēt 2020. gada un 2024. gada olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiskās izlases sastāvā. Arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis vēstulē Saeimai pauž atbalstu Pinčuka uzņemšanai Latvijas pilsonībā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu