Kūtris gatavs vadīt SAB Maizīša vietā • IR.lv

Kūtris gatavs vadīt SAB Maizīša vietā

19
Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ja pašreizējo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāju Jāni Maizīti nevirzīs uz otro termiņu SAB vadītāja amatā, tad Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) būtu gatavs kandidēt uz šo amatu. Ceturtdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Kūtris apstiprināja, ka būtu gatavs kandidēt uz minēto amatu, tomēr uzsvēra, ka to noteikti darītu tikai tad, ja Maizīti Valsts prezidents Raimonds Vējonis neizvirza otrajam termiņam.

“Kopumā augsti vērtēju Maizīša darbu SAB vadītāja amatā, lai gan ir bijuši jautājumi, par kuriem varētu diskutēt, jo, pēc manām domām, gadījumos par pielaidi valsts noslēpumam piešķiršanu ir bijuši zināmi pārspīlējumi,” sacīja Kūtris.

Par iespējamo SAB nākamo vadītāju Nacionālā drošības padome (NDP) spriedīs februārī, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Jautāts, vai, viņaprāt, pašreizējais SAB direktors Maizītis ir atbalstāms otrajam amata termiņam, Vējonis teica, ka par iespējamajiem SAB direktora amata kandidātiem tiks lemts februāra NDP sēdē pēc atgriešanās no valsts vizītes Korejā. “Tad arī tiks darīts zināms, jo NDP darba dienas kārtībā tas būs,” sacīja Valsts prezidents.

Liela daļa politiķu pagaidām izvairīgi komentē jautājumu par SAB vadītāju nākamajā pilnvaru termiņā, savukārt tie, kuri ir noformulējuši savu nostāju, pozitīvi vērtē iespēju atkārtoti uzticēt SAB vadību Maizītim.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Komentāri (19)

tebra 01.02.2018. 11.29

Sudrabai būs pielaide, ja Kūtri apstiprinās par SAB vadītāju.

+9
0
Atbildēt

0

vilburs 01.02.2018. 12.12

Viss jau iet kā pa sviestu. Kūtris sevi jau izvirzījis SAB šefa amatam, Kalnmeiers nosūtījis uz SAB atpakaļ 4 pielaižu atteikumus- tā sakot Maizītis kļūdījies. Sajūta kā pirms 5 gadiem, kad SAEMA uzmeta J.Maizīti.

+7
0
Atbildēt

2

    QAnon > vilburs 01.02.2018. 13.22

    Valsts drošībai Maizīša nomainīšana pret Kūtri, par kapeiku vēl ļaunāk nebūs.

    +1
    -6
    Atbildēt

    1

    tonijs > altinyildiz 01.02.2018. 13.59

    Par kapeiku ne, tā būs katastrofa, zinot NSL prokrievisko nostāju.

    +7
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > tonijs 01.02.2018. 14.21

    Nekāda katastrofa nenotiks, jo meļņikiem, zaharjiniem, savickiem, rāvjiem un koreniem arī Kūtra SAB vadīšanas laikā, tāpat, kā tagad, būs pieejami visi valsts noslēpumi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Vahamurka > vilburs 01.02.2018. 12.38

    Nebūs vis,Kūtri atstās prezidijā,nupat teica.Man čujs,ka Vienotība nobalsos par Pimenovu,tad arī Rasnačam varēs atņemt pielaidi.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

Antons 01.02.2018. 11.42

Nemaz nešaubos, ka šī Saeima pat K;utri var apstiprināt un ielikt jebkurā amatā.
Ar ko tad viņš sliktāks par Rasnaču?

+9
-3
Atbildēt

2

    QAnon > Antons 01.02.2018. 13.18

    Saeimai, kura ievēlēja Vējoni, ministrs, kuru neregulē čeka, ir ļoti neparocīgs. Kūtris, kurš atzīna Abrenes apriņķa dāvināšanu ienaidniekam par konstitūcijai atbilstošu, būs pašā reizē. Vēl atliek atbrīvoties no pārējiem NA ministriem un vēl nomainīt satiksmes, finanšu, veselības un zemkopības ministrus. Starp citu, cik pašlaik kopā mandātu ir Vienotībai, SC un NSL?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Vahamurka > Antons 01.02.2018. 12.05

    Pareizi.Un ar ko Pimenovs sliktāks par Maizīti?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu