Tramps aicina būt "vienai ģimenei" un draud publiskot FIB atmaskojošu dokumentu • IR.lv

Tramps aicina būt “vienai ģimenei” un draud publiskot FIB atmaskojošu dokumentu

ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Reuters/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdienas vakarā savā pirmajā runā par valsts stāvokli pievērsās nacionālajai vienotībai, aicinot demokrātus un republikāņus “nolikt malā” domstarpības un strādāt kopā kā “vienai komandai, vienai tautai, un vienai amerikāņu ģimenei”, ziņo LETA/AFP.

“Šovakar es aicinu mūs visus nolikt malā mūsu domstarpības, sameklēt kopīgu valodu, un panākt vienotību, kas mums vajadzīga, lai strādātu tautai, kurai kalpot mēs esam ievēlēti,” teica Tramps. Viņš arī sacīja, ka valsts stāvoklis ir stiprs, “jo mūsu tauta ir stipra,” un piebilda, ka kopā “mēs ceļam drošu, stipru un lepnu Ameriku”.

Tramps sāka savu runu, atceroties savas prezidentūras pirmo gadu un izsakot atzinību par amerikāņu drosmi, kas šajā laikā palīdzējuši cits citam vētrās, mežu ugunsgrēkos un masu apšaudēs. Viņš sacīja, ka ASV ir pienācis “jauns amerikāņu moments”. “Nekad nav bijis labāks laiks, lai sāktu dzīvot amerikāņu sapni,” teica Tramps.

Ja amerikāņi smagi strādā, tic sev un tic Amerikai, “tad jūs varat sapņot jebko, jūs varat būt jebkas, un kopā mēs varam sasniegt pilnīgi jebko”, sacīja Tramps. “Šovakar es gribu runāt par to, kāda būs mūsu nākotne un kāda nācija mēs būsim. Mēs visi kopā kā viena komanda, viena tauta, un viena amerikāņu ģimene,” teica Tramps.

Vēršoties pie Demokrātu partijas pārstāvjiem, Tramps viņus aicināja sadarboties vērienīgas infrastruktūras programmas īstenošanā.

Trampa uzstāšanās runa bija pārpilna ar patriotiskiem paziņojumiem un paša administrācijas slavināšanas. Tai pašā laikā “bumba” Trampa un Kremļa sakaru izmeklēšanā patlaban atrodas prezidenta pusē, raksta Dw.de. Tramps no Kongresa saņēmis dokumentu, kurā esot atklāti specdienestu pārkāpumi pret viņu un Trampa ģimeni. Tāpēc prezidents taisoties drīzumā parakstīt rīkojumu par šā dokumenta publiskošanu.

Par dokumenta publiskošanu nule nobalsoja ASV Kongresa Pārstāvju palātas pretizlūkošanas komisija. Republikāņu kongresmeņi uzskata, ka dokumentā ir pierādījumi Federālā izmeklēšanas biroja un ASV Finanšu ministrijas aizspriedumiem un pat “likumpārkāpumu fakti”.

Savukārt demokrāti uzskata, ka šis dokuments ir politiski motivēts un tendenciozs. Tas var ietekmēt valsts ģenerālprokurora vietnieka Roda Rozenšteina un īpašā prokurora Roberta Millera reputāciju, turklāt tieši tajā laikā, kad Millers plāno iztaujāt pašu Trampu. Pārstāvju palātas loceklis Ādams Šifs paziņoja, ka, publiskojot dokumentu, Tramps “personīgās intereses liks virs valsts interesēm”.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu