VIDEO: Kā bijušais LDz šefs Magonis nonāca Limbažu rajona tiesā • IR.lv

VIDEO: Kā bijušais LDz šefs Magonis nonāca Limbažu rajona tiesā

1
Ieva Cielava

VAS “Latvijas dzelzceļš” bijušo šefu Uģi Magoni KNAB aizturēja 2015. gada augustā, kad viņš bija atceļā no tikšanās ar Igaunijas miljonāru Oļegu Osinovski Igaunijā. Par Magoņa automašīnas bagāžniekā atrastiem 499 500 eiro viņiem uzrādītas apsūdzības par kukuļa ņemšanu un došanu lielos apmēros, kas draud ar vairāku gadu cietumsodu. Pirmdien Limbažu rajona tiesa turpinās izskatīt pērn pārtraukto krimināllietu.

Lieta negaidīti nonāca Limbažu rajona tiesā. Prokurore Evita Masule pērngada 4. aprīlī to nodeva izskatīšanai Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesai, kur datorizētā lietu sadale to piešķīra tiesnesei Inārai Janēvičai. Jau nākamajā dienā tiesnese nolēma lietu nodot izskatīšanai Limbažu rajona tiesā, jo noziegums tika pārtraukts tai piekritīgajā Salacgrīvas novadā. Likums ļauj nodot lietu izskatīšanai arī pēc apsūdzētā vai liecinieku vairākuma atrašanās vietas, taču tiesnese nolēma, ka tikai seši no 25 izsaucamajiem lieciniekiem dzīvo Latgales priekšpilsētā, bet vairumam tā ir darba, nevis dzīves vieta, tāpēc krimināllietas materiāli pārsūtīti uz Limbažiem, kur tā iedalīta tiesnesim Kārlim Jansonam.

Jansons iepriekš savā karjerā bijis maigs pret dzērājšoferiem un cigarešu kontrabandistiem. Kad ar skandalozu spriedumu viņš par braukšanu dzērumā 2014. gadā attaisnoja bijušo Ādažu pašvaldības policijas vecāko inspektori Andru Veipu, Tiesnešu disciplinārkolēģija viņu sodīja ar rājienu par neatbilstošu rīcību un likuma «Par tiesu varu» pārkāpumu, jo viņš nebija izpildījis pienākumu noskaidrot patiesību.

Pirmā tiesas sēde Magoņa un Osinovska lietā notika 8. septembrī, taču lietas skatīšana pēc būtības netika sākta. Nākamā tiesas sēde nozīmēta 2018. gada 15. janvārī.

 

Komentāri (1)

vvilums 13.01.2018. 00.32

Pagaidām process virzās oligarhu pārņemtās valsts labākajās tradīcijās.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu