"Trasta komercbankas" likvidācijas lietā lūdz sākt kriminālvajāšanu pret sešām personām • IR.lv

“Trasta komercbankas” likvidācijas lietā lūdz sākt kriminālvajāšanu pret sešām personām

4
Apcietinātais maksātnespējas administrators Māris Sprūds tiek konvojēts uz tiesas sēdi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts policija (VP) pagājušā gada beigās lūdza prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret sešām personām, tai skaitā pret bijušajiem maksātnespējas procesa administratoriem Māri Sprūdu un Ilmāru Krūmu par AS “Trasta komercbanka” likvidācijas procesu, vēsta LETA.

VP paziņojumā presei norāda, ka pēc tam, kad Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes rīcībā nokļuva informācija par iespējamiem pārkāpumiem “Trasta komercbankas” likvidācijas procesā, 2017.gada 27.janvārī tika sākts kriminālprocess par izspiešanu organizētā grupā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, ja tas izdarīts organizētā grupā.

Izmeklēšanā policija noskaidroja, ka 2016.gadā, izmantojot “Trasta komercbankas” likvidācijas procesu savtīgās interesēs, 1980. un 1971.gadā dzimušie maksātnespējas administratori pēc iepriekšējas vienošanās, veica izspiešanu organizētā grupā kopā ar vēl četrām personām – 1969., 1977., 1970. un 1953.gadā dzimušiem vīriešiem.

Tāpat personas tiek turētas aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā organizētā grupā.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas starp sešiem apsūdzētajiem, iespējams, ir arī uzņēmēji Mārtiņš Krūms, Guntars Slišāns un Īrijas pilsonis Kellijs Timotijs Džozefs.

2017.gada jūnijā Valsts policija veica 16 kratīšanas, kuru laikā izņemti svarīgi dokumenti un naudas līdzekļi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tika arestēti vairāki nekustamie īpašumi, luksus klases automašīnas un vairāki simti tūkstoši eiro skaidrā naudā.

Tika aizturētas sešas personas, no tām trīs personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Vēlāk divām personām drošības līdzekļi tika grozīti un patlaban apcietinājumā atrodas viena persona. Publiski zināms, ka apcietinājumā atrodas Sprūds, bet no cietuma atbrīvotie ir Krūms un finansists Jorens Raitums.

Lieta nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai, kurai tagad būs jāizlemj vai aizdomās turētajiem uzrādīt apsūdzību.

Komentāri (4)

basta 05.01.2018. 15.49

Padumjā tiesa darbībā. Krūma kungam, kas ir etniski, intelektuāli un emocionāli saistīts ar Latviju, aizdomās par mantiska satura noziegumu piemērots apcietinājums, bet Vienotības prokremliskās kleptokrātijas un sodomijas sugasbrāļi: Milušs, Lasmanis, Vaškēvičs un Šļesera ieliktnīc, augsta ranga FSBešņika znots, Magone, kuru darbības bija tīšs valsts drošības apdraudējums, var staigāt brīvībā.
Kas saista „Ir” ar maksātnespējas karteļu ciltstēvu Latvijā
https://pietiek.com/raksti/kas_saista_ir_ar_maksatnespejas_kartelu_ciltstevu_latvija

0
0
Atbildēt

0

tonijs 05.01.2018. 15.29

Tāpat personas tiek turētas aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā organizētā grupā.
………..
Kāpēc rakstā kautrīgi noklusēts, ka tā organizētā grupa ir NA?

0
0
Atbildēt

0

basta 05.01.2018. 14.41

Kamēr krievu bandītu un čekistu bankas, naudas mazgātājas un UA tirgotājas, finansē Vienotību, tikmēr arī čeku apkalpojošām žurnaļjugām – politmaukām, t.s. pētnieciskiem (lasi: čekas pasūtīto paskvilu skribentiem) būs ko ēst.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu