Pieci interesanti koncerti janvārī • IR.lv

Pieci interesanti koncerti janvārī

Operas Ernani titullomā kanādiešu tenors Liks Robērs. Publicitātes foto
Dāvis Eņģelis, speciāli Ir

13. janvārī koncertzālē Cēsis Francijas impresijas, Klaviertrio Palladio (vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane, pianists Reinis Zariņš)

Klaviertrio Palladio neapšaubāmi ir viena no Latvijas labākajām kamermūzikas vienībām, kurā apvienojušies trīs izcili, ar plašu vērienu domājoši mūziķi — Eva Bindere, Kristīne Blaumane un Reinis Zariņš. Programma Francijas impresijas veidota smalkā vienkāršībā, franču lielmeistariem Ravelam un Šosonam kompānijā pievienojot Kristapu Pētersonu un viņa kompozīciju Nakts.

Un jāpiebilst, ka trio Palladio Cēsu koncertzālē koncertē kā rezidējošais ansamblis. Tātad varam cerēt uz vairākiem koncertiem ar izcilām klaviertrio žanra interpretācijām un varbūt arī kādu jaundarbu.

12. janvārī Lielajā ģildē Pianists Nikolass Angeličs, diriģents Andris Poga, LNSO

Tie klausītāji, kuri dzirdēja iepriekšējo, salīdzinoši neseno pianista Nikolasa Angeliča viesošanos Latvijā ar Šūmaņa Klavier­koncertu, nav jāpārliecina, ka Angeličs ir viens no augstākās raudzes meistariem un interesantākajiem pianistiem Eiropas plašumos. Tālab koncerts solās būt viens no janvāra ievērojamākajiem mūzikas notikumiem, kuru pieredzēt Rīgā. Tāpat kā pirmajā satikšanās reizē, LNSO diriģēs Andris Poga, bet programmā šoreiz Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts un Prokofjeva Piektā simfonija.

LNSO konceptuālajā sezonas plānojumā, kur būtiska loma pārdomām par mūzikas un matemātikas mijiedarbi, atslēgas vārds šoreiz ir harmonija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu