Mīļais, es samazināju kūkas! • IR.lv

Mīļais, es samazināju kūkas!

Ziemassvētku Kēksiņi. Foto — Dace Salmane
Dace Salmane

Ziemassvētku kēksiņi

Katliņā liek 500 g žāvētu augļu (dzērvenes, cidonijas, ķirbju sukādes), 150 ml brendija (atliekot pāris ēdamkarotes), 1 tējkaroti garšvielu maisījuma (malts kanēlis, kardamons, ingvers), 200 g gabaliņos sagriezta sviesta un 150 g brūnā Demeraras cukura, uzkarsē un turpina uz nelielas liesmas vārīt 5 — 10 minūtes, līdz augļi ir uzbrieduši. Noliek atdzesēties.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 140 grādu temperatūrai. Atdzesētajam augļu maisījumam pievieno 40 g mandeļu pārslu, 200 g kviešu miltu, 2 olas un 1 tējkaroti cepamā pulvera, labi samaisa. Pilda formiņās un cep aptuveni 45 minūtes vai līdz kēksiņi ir gatavi. Vēl karstus pārslaka ar atlikušo brendiju.

Krēmam saputo 250 g krēmsiera (piemēram, Philadelphia), 100 g mīksta sviesta, 150 g pūdercukura, 1 tējkaroti kukurūzas cietes, 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Kad kēksiņi ir atdzisuši, tiem devīgi pārziež krēmu un dekorē ar piparkūku.

Citronmīļa laimes mafini

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu