Sudraba par Lembergu: “Aicināsim, Andrej!” • IR.lv

Sudraba par Lembergu: “Aicināsim, Andrej!”

2
Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba 11. decembra sēdē. Foto: Evija Trifanova, LETA
Māra Miķelsone

Lai arī oligarhu lietas Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija bija vienojusies ar Aivaru Lembergu viņu uzklausīt sēdē nākamā gada 4. janvārī, Lembergs komisijas vadītājai izteicis gatavību tikties jau decembrī. Par to Ir informēja komisijas vadītāja Inguna Sudraba (NSL). 11. decembra sēdē komisija pēc Sudrabas ierosinājuma nolēma Lembergu uzklausīt jau nākampirmdien, 18. decembrī.

Komisijas loceklim Andrejam Judinam (Par) ir bažas, vai šajā sēdē deputāti spēs kaut ko izdarīt, ja jau iepriekš uz to bija uzaicināti trīs cilvēki – Andris Šķēle, Viesturs Koziols un Aleksandrs Tralmaks.

“Zinot, kā Lembergs uzvedas, vai nesanāks tā, ka nepaspēsim neko izdarīt,” šopirmdien sēdē vaicāja Judins kolēģiem. Viņš atgādināja, ka “Lembergs traucē pat tiesas procesu, un paļauties uz to, ka viņš būs adekvāts un atbildēs uz jautājumiem, nav pamata”. Pēc Judina domām, Lembergs būtu pelnījis, lai viņam Saeimas parlamentārā izmeklēšanas komisija veltītu atsevišķu sēdi, kas arī bija ieplānota 4. janvārī.

Kā zināms, Rīgas apgabaltiesa kopš 2009. gada izskata krimināllietu, kurā smagos noziegumos ir apsūdzēts Lembergs. Lai ierastos uz iztaujāšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā, ar Lembergu, tāpat kā pārējiem komisijā iztaujājamajiem bija jāsaskaņo laiks, kad nenotiek tiesas sēdes.

Ir vēlējās uzzināt, kas bija iniciators mainīt noklausīšanās dienu – Lembergs vai komisijas vadītāja Sudraba. Uz Ir jautājumiem Sudraba atbildēja, ka “pēc kārtējās tiesas sēdes Aivars Lembergs mani informēja, ka decembrī tiesas sēdes vairāk nenotiks un viņš var ierasties uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi jau decembrī. Tā kā uz komisijas sēdi 11. decembrī jau bija uzaicināti četri iztaujājamie, bet uz 18. decembra sēdi trīs iztaujājamie, tad Aivara Lemberga iztaujāšana tika iekļauta šajā sēdē”.

Uz komisijas locekļa deputāta Judina iebildumu, ka komisijai uzklausīt vienā dienā četrus cilvēkus, no kuriem viens ir Lembergs, nav iespējams, jo “viņš nav konstruktīvs cilvēks, viņš var traucēt izmeklēšanu”, Sudraba pirmdien apgalvoja, ka vienojusies ar Lembergu, ka viņš “ierobežosies ar 20 minūtēm”. Viņa arī Lembergam teikusi, ka “vienmēr pastāv iespēja iesniegt savus viedokļus rakstiskā formā”.

Uz Judina iebildēm, ka “četri cilvēki vienā dienā ar Lembergu, tas nav iespējams”, Sudraba atbildēja, ka Lembergu 18. decembrī “gribam aicināt kā pirmo”.

“Tad jūs gribat paralizēt visu dienu,” piebilda Judins. Šā jautājuma apspriešana 11. decembra sēdē beidzās ar Sudrabas teikumu: “Aicināsim, Andrej!”

 

Visu 11. decembra parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi varat noskatīties šeit.

Komentāri (2)

basta 15.12.2017. 17.38

Atsevišķa sēde vajadzīga Meļņika un Zaharjina pa riņķi laistam čekas un krievu bandītu kājslauķim, WWII, staļinisma un GULAG apoliģētam, Putina smegmas baudītājam, Zatļeram.

0
-4
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > basta 15.12.2017. 21.24

    Neviens jau nepublicēs zoosarunas,kamēr šitie būs pie kloķiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu