Novembrī nedaudz audzis ZZS un "Vienotības" reitings, "Saskaņai" samazinājies • IR.lv

Novembrī nedaudz audzis ZZS un “Vienotības” reitings, “Saskaņai” samazinājies

2
Grafika attēls no portāla Lsm.lv

Novembrī augusi pie varas esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas “Vienotība” popularitāte, bet reitinga kritumu piedzīvojusi Nacionālā apvienība un ilgstoši līderos esošā partija “Saskaņa”, pirmdien vēstīja LTV raidījums “Panorāma”, atsaucoties uz SKDS veiktu iedzīvotāju aptauju par to, kā viņi balsotu Saeimas vēlēšanās. “Saskaņas” reitings samazinājies no 22,5% līdz 19,8%.

Jau trīs mēnešus pēc kārtas audzis ZZS reitings. Partiju apvienība aizvien ieņem otro vietu populārāko politisko spēku sarakstā ar 15,3% atbalstu, kas ir palielinājums par 2,2 procentpunktiem, raksta LETA.

Trešo vietu ar reitinga kritumu par 2,5 procentpunktiem ieņem Nacionālā apvienība – tās reitings novembrī bijis 7%.

“Vienotība” ar 0,3 procentpunktu kāpumu ierindojas 5. vietā – tās reitings novembrī bijis 3,8%. Pirms tās ir Jaunā konservatīvā partija (JKP) – par to novembrī nemainīgi balsotu 3,9% vēlētāju.

Par Latvijas Reģionu apvienību (LRA) novembrī balsotu 2,4%, kas ir kritums par vienu procentpunktu.

Par partiju “No sirds Latvijai” savu balsi atdotu 2,1% vēlētāju un tas ir samazinājums par 0,1 procentpunktiem.

Savukārt partijas “KPV LV” reitings palielinājies no 1,2% uz 1,6%.

Novembra aptaujā trešo reizi tika piedāvāts izvēlēties arī kustību “Par!”, par kuru tāpat kā oktobrī balsotu 1,2% vēlētāju.

Ja proporcionāli sadalītu neizlēmušo balsis katrai no partijām, parlamentā iekļūtu pieci politiskie spēki – oktobrī tādi bija seši, secināts aptaujā. 5% barjeru novembrī pārvarētu “Saskaņa” – 35,2%, ZZS – 25,7%, VL-TB/LNNK – 11,8%, JKP – 6,5% un “Vienotība” – 6,4%. No šī uzskaitījuma novembrī izkritusi LRA.

Par savu balsojumu novembrī nezināja aptuveni 26%, bet 14% respondentu vēlēšanās nepiedalītos.

Komentāri (2)

BardainaisSigne 28.11.2017. 11.44

Nu vāji,vāji,vajag intensificēt rīdzenes zupas sildīšanu,citādi nekas nesanāks.

+1
-4
Atbildēt

1

    basta > Bārdainais Signe 28.11.2017. 12.02

    Ar Rīdzenes sarunu zupu čeka drusku aptaisījās, tās efekts būtu lielāks, ja būtu pasniegta tieši pirms Saeimas vēlēšanām, turklāt vēl savas liecības nav snieguši Zatļers un citi čekas un bandītu pakalpiņi. Par Vienotības 3,8% brīnums, laikam jau tās atbalstītāji nelieto elektrību, jeb tiem par sarežģītu saskatīt pārmaksāta OIK saistību ar Dombrovski, Kamparu, Pavļutu un Ašerādenu. Inķeļekt odnako.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu