FOTO: Izstāde Rīgā par sešiem labākajiem projektiem Londonas tiltu izgaismošanai • IR.lv

FOTO: Izstāde Rīgā par sešiem labākajiem projektiem Londonas tiltu izgaismošanai

“Blurring Boundaries” (Izplūstot robežām) – arhitektu grupa "Adžejs un partneri" (Adjaye Associates). Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē no 29. novembra līdz 22. decembrim būs apskatāma izstāde „Izgaismotā upe”, kurā skatītāji varēs iepazīties ar sešiem ambicioziem starpdiciplināriem Londonas tiltu un Temzas krastu izgaismošanas projektiem, ko veidojuši speciālisti no visas pasaules, informē Lielbritānijas vēstniecība Latvijā.

Izstādes laikā paredzētas vairākas atvērtās lekcijas. 30. novembrī izstādes kurators Dzintars Zilgalvis iepazīstinās interesentus ar visiem konkursa finālistu darbiem. Savukārt izstādes pēdējā nedēļā notiks konkursa finālistu, Londonā bāzētās inženieru kompānijas „Arup” vadīta prezentācija un diskusija par gaismas pielietojumu pilsētvidē.

Izstādē būs apskatāmi labākie projekti, kas tika atlasīti pērn Londonas pilsētas, fonda “The Iluminated River”, Londonas mēra, Rotšildu fonda un citu sadarbības partneru izsludinātajā konkursā. Konkursa organizatori radīja kopīgu ambiciozu plānu – izgaismot 17 Londonas tiltus pār Temzu, radot vienotu, vairāk nekā četrus kilometrus garu mākslas darbu.

Konkurss radīja lielu interesi. Tajā piedalījās 105 starpdisciplināras komandas no visas pasaules – arhitekti, inženieri, mākslinieki, programmētāji, vides plānotāji, literāti un citu nozaru pārstāvji. Viņu radītie un konkursā pieteiktie darbi ir lielisks piemērs veiksmīgai dažādu nozaru pārstāvju sadarbībai.

No pieteiktajiem projektiem konkursa žūrija izvēlējās sešus iespaidīgākos, spilgtākos un ilgtspējīgākos darbus. Starp tiem arī topošā Latvijas Laikmetīgā mākslas muzeja projekta autora, arhitektu biroja “Adžejs un partneri”, un citu pasaulslavenu mākslinieku un arhitektu vīzijas. Par konkursa uzvarētāju kļuva amerikāņu skulptora un instalāciju mākslinieka Leo Villareal projekts “Straume” (“Current”).

Izstādē “The Illuminated River” skatītāji varēs iepazīt Londonu no jauna skatu punkta – kā ambiciozu publiskās mākslas projektu, kura uzmanības centrā ir upe un tās nozīme pilsētnieku dzīvē. Projekta organizatori par vienu no galvenajiem uzdevumiem izvirzīja izcelt upes nozīmi pilsētnieku dzīvē, kā arī sniegt lielākas iespējas iedzīvotājiem un viesiem baudīt upes apkārtni pēc tumsas iestāšanās.

Informācija par konkursu “The Illuminated River” šeit.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu