Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Īstais laiks
Kristīne Simsone

oooo Īstais laiks / Good Time

Nospriegota krimināldrāma, kuras centrā ir žanram šķietami neordinārs pavediens: aizgādniecība par vājāko. Galveno lomu spoži nospēlē Roberts Patinsons, kura personāžs par katru cenu lūko no cietuma atpestīt brāli. Filma nepagurstoši kāpina spriedzi un vairo sarežģījumus, varoņus gremdējot arvien lielākā bezpalīdzībā, kam tie ar dzīvniecisku spēku pretojas. Vizuāli un emocionāli hipnotiska filma. Līdz šim labākais šāgada trilleris. No 27. oktobra.

ooo Matilde

Krāšņa un vērienīga kostīmdrāma, kurā uzskaistināts ir itin viss, sākot ar tērpiem un interjeriem, beidzot ar varoņu savstarpējām attiecībām. Pārspīlējumi, sentiments un teatrāli žesti ir traucēklis, lai pienācīgi līdzpārdzīvotu traģiskajai Krievijas pēdējā cara Nikolaja II dilemmai — tronis vai mūža mīlestība. Žēl, jo ar lielāku iedziļināšanos varoņu raksturos un smalkās sabiedrības «tikumos» šis stāsts varētu būt ar krievu literatūrklasikas dziļumu. No 27. oktobra.

Tors: Ragnarjoks / Thor: Ragnarok

Marvel komiksu ekranizācijas jau labu laiku nosaka Holivudas kases grāvēju toni. Viena daļa šo darbu spraigajā sižetā spēj iepludināt arī idejiski jēdzīgus sižeta pavērsienus un cilvēciski satveramas, līdzpārdzīvojumu raisošas emocijas, ne tikai specefektu dārdoņu. Ārvalstu presē atsauksmes ir jūsmīgas. Neesmu redzējusi. No 27. oktobra.

Berlīnes kinofestivāla filmu programma

Ikgadējā vācu filmu skate dod iespēju noskatīties darbus no februārī notikušā Berlīnes kinofestivāla. Programmā iekļauta arī ģimenes filma Acu augstumā, kā arī dokumentālā drāma Boiss par pazīstamo vācu mākslinieku Jozefu Boisu. Splendid Palace no 27. oktobra līdz 2. novembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu