Šveices varas iestādes Latvijas pusaudža uzbrukumu nekvalificē kā terorismu (papild.) • IR.lv

Šveices varas iestādes Latvijas pusaudža uzbrukumu nekvalificē kā terorismu (papild.)

1
Šveices benzīntanks, kurā notika uzbrukums ar cirvi. Foto: EPA/LETA

Šveices varas iestādes svētdienas vakarā notikušo 17 gadus vecā Latvijas pilsoņa uzbrukumu iedzīvotājiem nekvalificē kā terorismu, aģentūru LETA informēja Latvijas Drošības policijā.

Pamatojoties uz atklātībā nonākušo informāciju par Latvijas valsts piederīgā aizturēšanu Šveicē, DP ir sazinājusies ar Šveices partneru dienestu. DP rīcībā esošā informācija liecina, ka Šveices varas iestādes šo incidentu nekvalificē kā terorismu un šobrīd nav iegūtas arī citas ziņas, kas norādītu uz uzbrukuma organizatora saikni ar terorismu.

Jau ziņots, ka 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē svētdienas vakarā ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus.

Pēc Šveices policijas sniegtās informācijas, tas noticis Sanktgallenes kantona Flumsas ciematā Šveices ziemeļaustrumos. Lai uzbrucēju aizturētu, policija uz viņu atklājusi uguni. Uzbrucēks ir ievainots, vēsta LETA/AP.

Uzbrucējs ir vietējais iedzīvotājs. Viņš neilgi pēc astoņiem vakarā ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus ciemata galvenajā laukumā, bet pēc tam aizbēga svešā automašīnā, kas iekļuva avārijā. Tad uzbrucējs izkāpa no automobiļa un ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā. Pēc tam policija uz viņu atklāja uguni, ievainoja un aizturēja.

Policijai nav zināms precīzs ievainoto skaits. Tā uzskata, ka uzbrucējs darbojies viens un viņam, visticamāk, nav bijuši terorististiski motīvi. Tomēr nav skaidrs, kas jaunieti pamudinājis uzbrukt cilvēkiem.

Komentāri (1)

J.šveiks 23.10.2017. 10.41

ka Latvijas pilsonis to varēja konstatēt , bet iemesls nezināms … vēl nevar zināt vai nav lietuvietis , jo tur visu jauc vienā biezputrā , biju tur pērn , tur dzīves līmenis 100 reiz augstāks kā pie mums , nav skaidrs kas to āmaru pamudināja vicināt cirvi

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu