Par ekspozīciju Kara muzejā Latvijas dizaineri saņems prestižo Vācijas dizaina balvu • IR.lv

Par ekspozīciju Kara muzejā Latvijas dizaineri saņems prestižo Vācijas dizaina balvu

Skats no ekspozīcijas Kara muzejā.

Latvijas dizaina studijas H2E saņems prestižo Vācijas German Design Award balvu par izveidoto Kara muzeja ekspozīcijas Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā risinājumu. Balva H2E piešķirta kategorijā labākais izstāžu dizains.

Muzeja ekspozīcija tika atklāta šā gada sākumā un ir Latvijā visplašākais sabiedrībai pieejamais vēstures stāsts par Pirmo pasaules karu, kas veidots no 1230 vēstures liecībām.

““Dekonstrukcija” ir jēdziens, kas precīzi raksturo Pirmā pasaules kara būtību un kalpo par ekspozīcijas satura atslēgas vārdu. Mēs izjaucam telpas struktūru un rekonstruējam emocijas. Tumšas kara frontes tranšejas, izgaismotas zonas, sākotnēji nedefinējamas skaņas un neparedzama ekspozīcijas virzība veido izstādes emocionālo ietvaru. Ekspozīcijā demonstrētie ieroči joprojām šķiet esam nemitīgā kaujas gatavībā. Lielformāta animācijas un audio vizuālās projekcijas ievada apmeklētāju izstādē un noslēdz stāstījumu, nododot spēcīgu sajūtu vēstījumu,” tā par ekspozīcija ideju mājaslapā raksta dizaina studijas H2E pārstāvji.

Studijas vadošie dizaineri ir Holgers un Ingūna Eleri. Studija ekspozīciju konceptus veidojusi arī citiem muzejiem Latvijā.

German Design Award ir viens no prestižākajiem starptautiskajiem dizaina konkursiem, kuru rīko Vācijas Dizaina padome – viens no pasaules vadošajiem komunikācijas un zīmolvadības kompetences centriem dizaina jomā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu