Sarkanzaļš vinegrets • IR.lv

Sarkanzaļš vinegrets

2
Aivars Ozoliņš

Ābols informējis ābeli par attiecību pārtraukšanu un turpmāk būšot gurķis. Apmēram tā var vērtēt Nila Ušakova vēstījumu, ka Saskaņai vairs neesot līguma ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina partiju Vienotā Krievija un turpmāk tā būšot tikai sociāldemokrātiska partija.

Ušakova pirmdien LTV Rīta panorāmā teiktais par attiecību izbeigšanu ar VK (pēc stāstiem par ielu remontiem Rīgā un atbildot uz jautājumu, «vai tā ir taisnība, ka») dažus izbrīnīja, citus ne, taču par vienu gan visi ir vienisprātis — Saskaņa sākusi priekšvēlēšanu kampaņu. Mērķis — vieta valdībā pēc Saeimas vēlēšanām nākamgad.

Tomēr, pirmkārt, nav skaidrs, vai Saskaņa un VK ir tiešām vienojušās izbeigt konkrēto 2009. gadā noslēgto līgumu. Otrkārt, ne jau kādi kopīgi parakstīti publiski papīri regulē Kremļa polittehnologu 2005. gadā izlolotā politprojekta attiecības ar saviem radītājiem.

Nav pat zināms, vai līgums vairs nav spēkā un kurš to būtu lauzis, un kad. Ušakovs televīzijā teica, ka viņš septembrī nosūtījis Krievijas partijai vēstuli, kurā «informējis», ka līgums «ir zaudējis savu aktualitāti». Un esot par to informējis arī partijas valdi, domi un Saeimas frakciju. Taču Saskaņas frakcijas deputāts Ivars Zariņš septembra otrajā pusē bija uzstājis, ka līguma izbeigšana nopietni apdraudētu Latvijas drošību. Bet Ušakovs izvairās atbildēt, vai viņa stāsts par vēstuli nozīmē, ka Saskaņa lauzusi līgumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu