Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Ārzemnieks / The Foreigner
Režisors Mārtins Kempbels, kurš savulaik veidojis vairākas bondiānas lentes, arī Casino Royale, nu ir radījis spriedzes drāmu 90. gadu labākajās tradīcijās, turklāt ar tā laika zīmīgajiem aktieriem — Džekiju Čanu un Pīrsu Brosnanu. Izmisuša tēva atriebe par teroraktā bojā gājušu atvasi ir filmas centrālā sižeta līnija, bet tajā iespējams saskatīt daudzus mūsdienās aktuālus politiskos zemtekstus. Vienkāršākām baudām — spriedzes un cīniņu ainas darbojas ar pulksteņa precizitāti. Kino no 13. oktobra.

Sniegavīrs / Snowman.
Trilleris, ko vērts gaidīt ar nepacietību. Tomass Alfredsons — arī vampīrstāsta Ielaid īsto un Džona Lekarē romāna ekranizācijas Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs režisors — savu kino veido ar smalkumu, apbrīnojamu uzmanību pret detaļām un tēlu psiholoģiju. Šoreiz uz ekrāna Jū Nesbē pazīstamajā romānā balstītais kriminālstāsts par sērijveida slepkavas tvarstīšanu. Galvenajā — inspektora Harija Hola — lomā Maikls Fasbenders. Neesmu redzējusi. No 13. oktobra.

Aiz kraujas rudzu laukā / Rebel in the Rye.
Lai arī par Dž.D.Selindžera dzīvi būtu iespējams izveidot sulīgāku un dramatiskāku stāstu, Denija Stronga režisētā drāma ir cienīgs atskats uz leģendārā amerikāņu rakstnieka personību. Filmai var pārmest pārmērīgu korektumu, taču tā ir dzīvs un aizkustinošs vēstījums par spožu talantu, mākslas radīšanas impulsiem un sarežģītu laikmetu. Taču Nikolass Holts Selindžera lomu nospēlē nebūt ne gludi, Kevins Speisijs Selindžera talantu atklājušā rakstnieka Vita Berneta lomā ir brīnišķīgs.

Kino no 13. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu