Briedis nosargā WBC čempiona jostu un iekļūst pusfinālā • IR.lv

Briedis nosargā WBC čempiona jostu un iekļūst pusfinālā

Latvijas bokseris Mairis Briedis un kubietis Maiks Peress ringā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu “Arēnā Rīga” Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pārspēja Maiku Peresu no Kubas, iekļūstot pusfinālā un aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Briedis bija labākais pēc 12 raundu cīņas. Uzvaru viņam deva visi trīs tiesneši – 116:110, 115:111, 114:112, ziņo LETA.

Briedis supersērijas pusfinālā spēkosies ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

“Jūs redzējāt, cik smagi gāja. Mūsu valsts ir visspēcīgākā un vislabākā. Bija fantastiski, mēs to izdarījām. Tas ir arī jūsu sasniegums. Šodien tā ir arī jūsu uzvara,” uzreiz pēc dueļa teica Briedis. “Ir pie kā piestrādāt, motivācija ir par 100% lielāka. Pirmo reizi acs pārsišana un pirmo reizi titula aizstāvēšana.”

 

Sestdienas vakarā “Arēna Rīga” bija pārpildīta. Lielā pieprasījuma dēļ, organizatori nedēļas laikā divreiz paziņoja par papildu biļešu tirdzniecību.

Pasaules boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām. Tāpat astoņi bokseri spēkojas supervidējā svara kategorijā, un plānots, ka abās kategorijās bokseri sadalīs 50 miljonu dolāru balvu fondu.

Briedis aizstāvēja savu WBC čempiona jostu, bet cīņā pret Usiku tiks sadalīta arī ukrainim piederošā WBO josta. Finālā latvietis var pretendēt uz visiem tituliem.

Pirms sestdienas cīņas Briedis svēra 90,1 kilogramu, bet Peress bija par 600 gramiem vieglāks, lai gan sākotnēji izskanēja informācija, ka kubietis šonedēļ ir vēl piecus kilogramus virs normas (90,7 kilogramiem).

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 23 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Iepriekšējo dueli viņš aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām, kļūstot par WBC čempionu.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu