AUDIO: Veidenbaums un "Ziemas aukstais sniegs" • IR.lv

AUDIO: Veidenbaums un “Ziemas aukstais sniegs”

Grupa "Hipstokratija", kas ierakstīja dziesmu ar Eduarda Veidenbauma vārdiem. Publicitātes foto

Atzīmējot latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. gadadienu, radio NABA šonedēļ publisko otro kompozīciju ar nosaukumu “Ziemas aukstais sniegs” no topošās izlases – “Veidenbaums. Vaidi un Gaidi.” Izlasē būs apkopoti šajā vasarā tapušie ritmiskās mūzikas ieraksti ar Eduarda Veidenbauma vārdiem.

Skaņdarbu var noklausīties un lejupielādēt: https://soundcloud.com/nabamusic/hipstokratija-veidenbaums

E.Veidenbauma atstātais intelektuālais mantojums – īpaši dzeja – ir pamatā ritmiskās mūzikas izlasei, kuru veido patlaban aktuālie alternatīvās un elektroniskās mūzikas pārstāvji. Pirmatskaņojumi vairākām kompozīcijām jau bija dzirdami Radio NABA ritošajā studijā – īpašajā Baltās nakts tramvajā. Albuma atvēršanas pasākums gaidāms šajā rudenī.

Izlasē būs dzirdamas dzejas ritmiskas interpretācijas, kuras veidojušas muzikālās apvienības: “MMMM”, “Martas Asinis”, “Tehnikums”, “Hipstokrātija”, “ISMS”, “Čipsis un Dullais”, Roberts Gobziņš un Westbam (Vācija), “Podruga”, “TV Maskava”, “Kodek”, “Ir OK”,  “Āres” kopā ar Eviju Vēberi, “Rāva”, kā arī mūziķis Jānis Irbe.

Albumu izdod NABA MUSIC / MELO RECORDS ciklā, kas veltīts dažādām Latvijas vēsturē un ideju vēsturē spilgtām un nozīmīgām personām. Šajā ciklā līdz šim izdots – Latvijas neatkarīgās mūzikas oriģināldziesmu izlase ar Aspazijas tekstiem “Pretējības” un instrumentālās mūzikas izlase, kas tapusi iedvesmojoties no Jaņa Rozentāla gleznām “Janis Rozentāls. Bez vārdiem”.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu