KNAB plānots veidot jaunu Analītisko nodaļu • IR.lv

KNAB plānots veidot jaunu Analītisko nodaļu

22
KNAB priekšnieks Jēkabs Straume. Foto: Edijs Pālens, LETA

Jaunā nodaļa hierarhijā atradīsies starp priekšnieku un korupcijas novēršanas un apkarošanas blokiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) plānots veidot jaunu Analītisko nodaļu, intervijā laikrakstam “Diena” atzinis KNAB priekšnieks Jēkabs Straume. Jaunā nodaļa būs hierarhijā starp priekšnieku un korupcijas novēršanas un apkarošanas blokiem, ziņo LETA.

Ar šīs nodaļas palīdzību plānots savienot korupcijas apkarošanas un novēršanas blokus. “Apkarošana un novēršana – tas ir komplekss pasākums, tam ir jāiet soli solī, nevis jābūt nodalītam. Tāds ir tas mērķis. Birojam ir četras pamatfunkcijas, tātad kontrolēt priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu ievērošanu, partiju finansēšanas kontrole, korupcijas apkarošana un korupcijas novēršana,” norāda Straume.

KNAB priekšnieks pastāstījis, ka topošās nodaļas darbiniekus plānots rast KNAB iekšējos resursos, taču ja būs nepieciešamība, darbiniekus meklēs ārpus biroja. Straume skaidroja, ka viņam negribas sasteigt reorganizāciju ar pārsteidzīgiem lēmumiem.

Straume par savu ideju informējis arī KNAB tiešo pārraugu – premjerministru Māri Kučinski (ZZS). “Arī KNAB tiešajam pārraugam premjerministram esmu ieskicējis šīs savas idejas, un pretimnākšana ir bijusi ļoti liela. Tā ka, es domāju, attiecībā uz šo biroja reglamenta izmaiņu apstiprināšanu noteikti nebūs nekādu problēmu. Vienīgais, ko nevēlos, – pārsteidzīgi izdarīt kādus soļus,” piebildis Straume.

Viņš apliecināja, ka reorganizācija netiek veidota, lai atbrīvotos no kādiem cilvēkiem, bet tikai un vienīgi, lai efektivizētu biroja darbu.

Jau ziņots, ka iepriekš Jaroslava Streļčenoka vadītais KNAB pagājušā gada maija beigās saņēma premjera saskaņojumu un jūnija sākumā paziņoja par strukturālo izmaiņu veikšanu birojā, likvidējot Darbības nodrošinājuma nodaļu un vairākas amata vietas un tā vietā izveidojot Informācijas analīzes nodaļu. KNAB skaidroja, ka reorganizācijas mērķis esot iestādes struktūras optimizēšana un funkciju efektivitātes palielināšana.

Streļčenoka 2014.gada 3.septembra rīkojums paredzēja likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, Sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja divas galvenā speciālista sevišķās lietvedības jautājumos amata vietas pārcelt uz jaunveidojamo Sekretariātu. Tāpat rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā Politikas plānošanas nodaļu.

 

Komentāri (22)

dzeris49 11.09.2017. 14.19

Nu tad tik būs, korupcija Latvijā tiks likvidēta uz rāvienu!

Ja nopietni – lai likvidētu korupciju, pirmkārt, jābūt politiskai gribai to likvidēt.

Latvijā tāda nav, toties ir politiskā griba “likvidēt” tos, kas tiešām grib ar korupciju cīnīties.

KNAB sen ir pārvērties par anekdotisku iestādi, kurš nodarbojas ar korupcijas apkarošanas imitāciju, tāpat, kā ar darbības imitāciju nodarbojas diezgan daudzas valsts iestādes.

+3
-1
Atbildēt

1

    lno > dzeris49 11.09.2017. 18.33

    Pieliku +. Pēc pārbaudītas prakses 1. solis reorganizācija:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 11.09.2017. 19.40

Nedomāju vis, ka mēģinājums knābja darbībai pieslēgt smadzenes būtu jau uzreiz norejams.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu