Nākamgad 32 miljonus eiro novirzīs valsts pabalstu palielināšanai daudzbērnu ģimenēm • IR.lv

Nākamgad 32 miljonus eiro novirzīs valsts pabalstu palielināšanai daudzbērnu ģimenēm

24
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars. Foto: Zane Bitere, LETA

Pagaidām gan nav skaidrs, no kura mēneša nākamgad varētu sākt izmaksāt palielinātos pabalstus un cik liels īsti būs palielinājums

Koalīcija ceturtdien vienojās 32 miljonus eiro nākamgad novirzīt ģimenes valsts pabalsta palielināšanai daudzbērnu ģimenēm, ziņo LETA.

Nākamā gada budžeta veidošanas procesā Nacionālā apvienība uzstāja, ka jāparedz 100 eiro atbalsts mēnesī par trešo un katru nākamo bērnu ar nosacījumu, ka vismaz trīs bērni ir vecumā līdz 19 gadiem.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars ceturtdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes teica, ka ir panākta vienošanās “trešā bērna” politikai novirzīt 32 miljonus eiro. Par to, cil liels būs pabalsta palielinājums, varēs pateikt pēc precīzākiem aprēķiniem. Tomēr Dzintars teica, ka šo līdzekļu varētu būt pietiekami, lai palielinātu pabalstus līdz 100 eiro par trešo un katru nākamo bērnu.

Pašlaik politiķi gan vēl neatbildēja, no kura mēneša nākamgad sāks izmaksāt palienāto pabalstu, tomēr tas varētu nebūt no 1.janvāra.

Lai rastu papildu līdzekļus jaunām iniciatīvām, koalīcija nolēma atlikt Liepājas cietuma būvniecību – no 2020.gada vēl uz diviem gadiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā koalīcijas partneri nespēja vienoties par nākamā gada budžetu, jo Nacionālā apvienība demogrāfijas jautājumu risināšanai prasīja ap 85 miljoniem eiro. Tomēr fiskālā telpa nākamgad kopumā ir 80 miljoni eiro. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iepriekš atzina, ka nākamgad demogrāfijas pasākumiem varētu novirzīt 12 miljonus eiro.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu