''Eesti Meedia'' iegādāsies portālus ''City24'' Igaunijā un Latvijā • IR.lv

”Eesti Meedia” iegādāsies portālus ”City24” Igaunijā un Latvijā

33
Publicitātes foto

“Eesti Meedia” grupā Latvijā ir informācijas aģentūra LETA un portāls “TV NET”

Igaunijas mediju grupa “Eesti Meedia” gatavojas iegādāties nekustamo īpašumu portālus “City24” Igaunijā un Latvijā, ziņo LETA/BNS.

Ņemot vērā to, ka iegādei paredzēto uzņēmumu “Kinnisvaraportaal AS” un “City24 SIA” tirdzniecības apjoms Igaunijā gadā nepārsniedz divus miljonus eiro, darījumam nav nepieciešams regulatoru apstiprinājums, norāda “Eesti Meedia”.

“Eesti Meedia”, kam jau pieder Igaunijā lielākais nekustamo īpašumu portāls “KV.ee”, vēsta, ka “City24” un “KV.ee” Igaunijā turpinās darboties kā atsevišķi portāli, un kompānija neplāno aktīvi iejaukties šo uzņēmumu vadībā.

“City24” portāla iegādē svarīgu lomu spēlējis fakts, ka tas nodrošinās “Eesti Meedia” iespēju paplašināt darbību Latvijas tirgū, kur “KV.ee” nav izdevies nostabilizēties.

“”City24″ ir spēcīgs zīmols Latvijā, kas tur kontrolē gandrīz pusi no nekustamo īpašumu tirgus,” skaidro “Eesti Meedia” valdes priekšsēdētājs Svens Nūtmans.

“Nav arī noliedzams, ka sešu nekustamo īpašumu uzņēmumu un konkurējošās mediju grupas plāns izveidot jaunu nekustamo īpašumu portālu sniedzis motivāciju ātri pabeigt šo iegādes procesu,” piebilst Nūtmans.

Iesaistītās puses vienojušās neatklāt darījuma summu.

Iepriekšējais “City24” īpašnieks – Igaunijas uzņēmēja Ilmāra Kompusa vadīts uzņēmums “24 M2” – kompāniju 2014.gadā iegādājās no Somijas mediju grupas “Alma Media”.

Šogad vairāki Igaunijas tiešsaistes portāli ir nomainījuši īpašniekus. Maijā “Eesti Meedia” iegādājās valstī lielāko veselības konsultāciju portālu “Kliinik.ee”. Jūnija sākumā kompānijas “Baltcap” kontrolētais “Auto24” iegādājās automašīnu videoportālu “Motors24.ee” un “Autoinfo.ee” īpašnieku “Meediamootor”. “Baltcap” portālus “Auto24.ee” un “Kuldnebors.ee” no Somijas kompānijas “Sanoma” par desmit miljoniem eiro iegādājās šā gada martā.

“Eesti Meedia” grupā Latvijā ir informācijas aģentūra LETA un portāls “TV NET”.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu