Koalīcija joprojām nevienojas par budžetu - NA prasa 85 miljonus demogrāfijai • IR.lv

Koalīcija joprojām nevienojas par budžetu – NA prasa 85 miljonus demogrāfijai

41
Raivis Dzintars (NA) un Māris Kučinskis (ZZS). Foto: Zane Bitere, LETA

Taču fiskālā telpa nākamgad kopumā ir 80 miljoni eiro

Valdošās koalīcijas politiķi ceturtdien nevienojās par nākamā gada valsts budžeta jautājumiem, jo Nacionālā apvienība pieprasīja ap 85 miljoniem eiro papildu līdzekļus demogrāfijas pasākumiem.

Koalīcijas partijas bija iecerējušas vienoties par budžeta izdevumiem un papildu līdzekļu sadalījumu, tomēr tas nav izdevies. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc sanāksmes teica, ka šis ir “normāls budžeta veidošana process” un diskusijas turpināsies, ziņo LETA.

Savukārt “Vienotības” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens norādīja, ka Nacionālās apvienības pieprasījums par “desmitiem miljoniem eiro” bija “nepatīkams pārsteigums”. Gan Ašeradens, gan premjers uzsvēra, ka pēc nodokļu reformas pieņemšanas nākamā gada budžeta kontekstā nevar runāt par papildu izmaiņām nodokļu jomā papildu ienākumu gūšanai.

Ašeradens atkārtoti uzsvēra, ka “Vienotības” prioritātes nākamā gada budžetā ir drošība, pedagogu atalgojums, ārpusģimenes aprūpes jautājumi, kā arī atbalsts mājokļu programmai. Pēc viņa teiktā, “Vienotības” ierosinājumi ir par aptuveni 34 miljoniem eiro.

Nacionālā apvienība uzskata, ka svarīgs ir atbalsts daudzbērnu ģimenēm, un šajā jautājumā ir jāpanāk “lūzums”, skaidroja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. “Demogrāfija ir viena no prioritātēm valdības veidošanas laikā, tam jāatspoguļojas arī budžetā,” akcentēja Dzintars.

“Sarunas turpinās draudzīgā, konstruktīvā gaisotnē, cik tas ir iespējams, ņemot vērā, ka fiskālā telpa ir ierobežota,” norādīja politiķis, piebilstot, ka ministrijām un partijām ir atšķirīgs redzējums par to, kas ir būtiskākas prioritātes.

Pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) teiktā, Nacionālās apvienības ierosinājumiem demogrāfijas jomā nepieciešami ap 85 miljoniem eiro. Taču fiskālā telpa nākamgad kopumā ir 80 miljoni eiro.

Reizniece-Ozola sacīja, ka ZZS savas prioritātes jau ir definējusi – veselība, ceļi, pievienotās vērtības nodokļa samazināšana Latvijas augļiem un dārzeņiem, kā arī citas. Daļai no ZZS pieprasījumiem nepieciešams ap 29 miljoniem eiro.

ZZS pārstāvji pieļauj iespēju panākt kompromisu, ieviešot demogrāfijas pasākumus pakāpeniski.

Pirmdien notikušajā valdības ārkārtas sēdē ministri vienojās, ka nākamgad ministriju prioritārajiem pasākumiem būs pieejami 80 miljoni eiro. Iepriekš ministriju papildu līdzekļu pieprasījumi tika aplēsti 600 miljonu eiro apmērā, tomēr finanšu ministre atzina, ka pēc iekšējo resursu pārskatīšanas šī summa nepārsniegs fiskālo telpu.

 

Komentāri (41)

dzeris49 31.08.2017. 18.55

Parādniekam parādījusies trešā sieva un ģimene, kas jāuztur?

+9
-5
Atbildēt

4

    Ēriks > dzeris49 31.08.2017. 19.56

    Tā jau viņš atkal atraus maizes kumosiņu nabaga nelaimīgajiem homīšiem.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 31.08.2017. 20.16

    Pašreiz nav labvēlīga politiskā situācija,lai homīši varētu cerēt uz pozitīvu iznākumu,tāpēc vēl neprasa.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 31.08.2017. 22.20

    to dzeris49

    Pederastu pabalstus, paldies dievam, pie mums vēl nemaksā, par tiem, doši vien, domās Bordāna parķija, ja būs pie varas, taču nenoliegsi, ka ievērojami līdzekļi aiziet sfinkteru lāpīšanai un STS un zarnu infekciju ārstēšanai.

    Dzimstību veicina ne tikai pabalsti, to būtiski ietekmētu latviska vide, pret kuras veidošanos nepaguruši cīnās SC un to sugas un saprāta brāļi, Vienotība. Tas būtu iemesls arī daudzu latviešu, kuri negrib dzīvot Krievijas guberņā, atgriešanai mājās un protams ekonomiskais stāvoklis, tikai kāda tur sūda ekonomika, kad Vienotības prokremliskā kleptokrātija un sodomija latviešu valsti ik gadus padara par pāris miljardiem nabagāku.

    p.s. ak jā latvieši savā zemē nevar justies drošībā, kad šeit saimnieko Solncevas brigādes.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 31.08.2017. 20.02

    “Homīši” prasa kādus pabalstus?

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 31.08.2017. 20.05

Ziņa ir nepilnīga. Ja NA pieprasījums – 85 milj. ir šķēršlis vienoties par budžetu, tad vajadzēja izvērstāk skaidrot kā ir plānots šos līdzekļus izlietot. Kodolīgu info par 85 milj. programmu var savietot tik pat garā slejā, kā esošā. Tad arī var spriest par to, cik pārdomāta tā ir. Kāpēc man jālasa par Ašerādenu un Reiznieci, ja ziņas saturs ir – NA pieprasītie 85 milj? :)

Demogrāfijas jautājums Latvijā taču ir ļoti aktuāls, jeb kāds to tagad centīsies apstrīdēt? :)

+7
-6
Atbildēt

1

    andrejs > rinķī apkārt 31.08.2017. 23.44

    Kāpēc man jālasa par Ašerādenu

    —————

    Ašeradens demogrāfijas problēmas labāk gribētu risināt ar bēgļu importēšanas palīdzību

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

fretka 31.08.2017. 17.48

.

1. Uzslava curiku fotoredaktoram par efektīgu fotoilustrāciju. Zombiji – ne cilvēki.

2. Dežūrējošajam curikam uztraukumā no teksta izbiris Dzintara sniegtais kārtējā “demogrāfijas ultimāta” pamatojums :

“Finansējums nepieciešams pabalstu palielināšanai par trešo bērnu, mājokļu atbalsta paplašināšanai, kā arī citiem pasākumiem ģimeņu atbalstam. Dzintars atzina, ka šie ir pietiekami «finansiāli ietilpīgi pasākumi», tomēr šie līdzekļi ir jāatrod.”

http://www.tvnet.lv/financenet/finansu_zinas/675485-koalicija_nevienojas_par_budzetu_vl_tblnnk_prasa_85_miljonus_eiro_demografijas_pasakumiem

Tā gadās :)

+4
-9
Atbildēt

7

    basta > fretka 31.08.2017. 23.19

    to lno

    “ka es kritizēju ne tikai V, bet arī citas partijas, t. sk. NA”

    Un “поделом”, atzīstot, ka Staļins nebija neko daudz labāks par Gorbačovu.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > fretka 31.08.2017. 18.48

    Kārtējais NA noziegums:) Ja vēl atceramies, ka neatbalstīja V kandidātus Vējoni, VK, Tiesībsargu, kuru dēļ nācās iesaistīt koalīcijā ZSS…Šausmas:):):)

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 31.08.2017. 20.10

    Cik dzirdēju,arī medicīnai paredzēta papildus naudiņa.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 31.08.2017. 19.54

    dzeri,kāpēc šoreiz neatsaucies uz Igaunijas pozitīvo pieredzi,kuri nav tik izšķērdīgi kaut kādu tur bērnu taisīšanas nevajadzīgiem pabalstiem?

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > fretka 31.08.2017. 23.03

    dzeris. Nu diez vai mūsu ekstāze salīdzinama ar tavējo par RU uzvaras gājienu Grūzijā:):):) Ko var darīt, ka savā histērijā nespēji aptvert, ka es kritizēju ne tikai V, bet arī citas partijas, t. sk. NA, bet atšķirībā no tevis saskatu, ja viņi ierosina lietišķus priekslikumus.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 31.08.2017. 19.38

    NU, ja Dzintars ko “atzina”, tad jau tā arī ir.

    Galvenais, ka Dzintars vienmēr pasaka ko originālu un jaunu, kaut ko tādu, kas nevienam citam līdz šim pat prātā neienāktu.

    Piemēram – vajag atbalstīt ģimenes, kurš to būtu domājis, fretka un Ino ekstāzē par tādu atklājumu.

    Saprotams, nekam citam jau naudu nevajag, un visi pārējie ir pret to.

    Kārtējā nacionālpopulistu šantāža un pašreklāma, kas domāta taisni viņu ne pārāk domājošam elektorātam.

    Bastas un fretka domubiedrs Ēriks te nesen izteica – kas neatbalsta NA, tas ir pret latviešiem, īstenībā, tādi īstenie latvieši ir tikai NA.

    Arī milzīgi dziļa doma, kā viss, ko izsaka NA partija un tās kodolelektorāts, un it sevišķi tas Dzintars, nacionālklaunu guru, kura “domu graudi” lieliski ilustrē visu NA līmeni.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 31.08.2017. 20.07

    Ja jau gribi visu, kā Igaunijā, tad sāksim ar algām, medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām tām pašām ģimenēm un bērniem, kompensējamiem medikamentiem, iespēju ārstēt retas bērnu un citas slimības, utt., utt.

    Atšķirībā no vienšūņa DZintara, tur saprot, ka pabalsti ir tikai neliela daļa no tā, kas veicina dzimstību.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu