Kalnciema kvartālā atklās 21. Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu • IR.lv

Kalnciema kvartālā atklās 21. Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu

32
Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma (Baltic Sea Docs) plakāts.

Ar īpašu brīvdabas seansu Kalnciema kvartālā sestdien, 2. septembrī, sāksies Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs). Forums turpināsies līdz 10. septembrim ar seansiem kinoteātrī „K.Suns” un „Kino Bize”, filmu rosinātām diskusijām un jautājumu un atbilžu sesijām ar filmu veidotājiem

Skatītājiem sestdien tiks izrādīta filma “Velosipēdi pret automašīnām” (Bikes vs Cars), kas pievēršas satiksmes izaicinājumiem dažādās pasaules pilsētās. Pirms filmas notiks paneļdiskusija par satiksmes dalībnieku iekļaušanos vienotā satiksmē Latvijā, pēc seansa – tikšanās ar filmas režisoru Fredriku Gertenu.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums šogad skatītājiem Rīgā un piecās reģionu pilsētās piedāvā filmu skati “Pārliecības garša”. Programmai atlasītas filmas par spēcīgām personībām, personīgi stāsti par drosmi, pašizpausmi un cilvēkiem, kas aizrautīgi seko savai pārliecībai.

Ieeja foruma atklāšanas seansā Kalnciema kvartālā ir bez maksas. Filma “Velosipēdi pret automašīnām” tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Pēc atklāšanas 2. septembrī foruma filmu skates seansi, kā ierasts, turpināsies kinoteātrī „K.Suns” (Elizabetes iela 83/85) ar atsevišķiem papildseansiem „Kino Bize” (Elizabetes iela 37). Trešdien, 6. septembrī, pēc filmas “Dzīvot skolā” seansa kinoteātrī „K.Suns” norisināsies filmas rosināta paneļdiskusija par šobrīd Latvijā notiekošo pāreju uz kompetenču pieeju izglītībā. Ceturtdien, 7. septembrī, notiks filmas “Katrs otrais pāris” (Every Other Couple, 2016) seanss ar režisores Mias Halmes dalību, un piektdien, 8. septembrī, uz tikšanos ar skatītājiem ieradīsies filmas “Havanas jaunā seja” režisors Daniels Abma.

Foruma filmas kinoteātrī „K.Suns” tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski. Skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecības, iespējams filmas noskatīties bez maksas. Lai izmantotu šo iespēju, pirms filmas seansa jāizņem vai jāreģistrē brīvbiļete kinoteātru kasēs. Brīvbiļetes pieejamas arī kino profesionāļiem. Ņemot vērā skatītāju lielo interesi, vēlams iegādāties biļetes vai izņemt un reģistrēt brīvbiļetes jau laikus. Biļešu iepriekšpārdošana pieejama arī portālā www.bezrindas.lv.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu