Kučinskis aicinās izsludināt ārkārtas stāvokli Latgales reģionā un Alūksnes novadā • IR.lv

Kučinskis aicinās izsludināt ārkārtas stāvokli Latgales reģionā un Alūksnes novadā

33
Valdības vadītājs Māris Kučinskis. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Tas attieksies tikai uz lauksaimniecības nozari plūdu skartajos reģionos

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien aicinās valdību izsludināt ārkārtas stāvokli lauksaimniecības sektorā plūdu skartajās teritorijās Latgales reģionā un Alūksnes novadā, aģentūru LETA informēja ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Viņš teica, ka kopā ar pašvaldību un lauksaimnieku pārstāvjiem, izanalizējot radušos situāciju, premjers nolēma valdībā virzīt jautājumu par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu lauksaimniecības sektorā.

Tāpat, ņemot vērā Ministru prezidenta, zemkopības ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra sniegto informāciju, kā arī pašvaldību vēstulēs norādīto, nolemts prasīt atzīt, ka daļā Latgales teritorijas plūdu dēļ ir izveidojusies krīzes situācija, kas prasa tūlītēju rīcību.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Satiksmes ministrijai un Zemkopības ministrijai premjers uzdos sniegt nepieciešamo atbalstu pašvaldībām un Ministru kabinetam ziņot par situācijas tālāku attīstību.

Kučinskis sarunās ar Latvijas Komercbanku asociāciju guvis apliecinājumu, ka plūdu skarto reģionu lauksaimnieki tiek aicināti individuāli vērsties savās sadarbības bankās, lai kopīgi meklētu risinājumus, pārrunātu potenciālās izmaiņas veicamo saistību izpildē un iespējamo cita veida atbalstu no banku puses.

Kā ziņots, 24.augusta vakarā Latgalē beidzās lietavas, kuru nokrišņu daudzums pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedza 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas. Tāpat tiek minēts, ka daudzviet Latvijas austrumu pierobežā kopējais nokrišņu daudzums ir bijis vēl lielāks.

Rezultātā ir cietuši vairāki reģionam nozīmīgi ceļi, kā arī dzīvojamās mājas un lauksaimniecības sējumi.

 

Komentāri (33)

aivars15 28.08.2017. 22.45

Naivi iedomājos, ka cilvēkiem vajadzīgas konkrētas lietas – dzeramais ūdens un pārtika; elektrība; pārtika lopiem; izveidot grāvjus, pat pārrokot ceļus, lai notecinātu ūdeni; sūkņus izpumpēt pagrabus un zemākās vietas; salabot ceļus; visbeidzot naudas kompensāciju.

Bet nē, cilvēkiem visvairāk vajadzīgs ir paziņojums par ārkārtas stāvokli! Tagad ir dabūjuši – visi var iet mājās gulēt, vairāk nekas nav jādara.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu