Plūdu dēļ Latgalē slēgti septiņi vietējās, viens reģionālais un viens valsts nozīmes ceļš • IR.lv

Plūdu dēļ Latgalē slēgti septiņi vietējās, viens reģionālais un viens valsts nozīmes ceļš

36
Izskalotais ceļš Latgalē. Foto no portāla Lsm.lv

Jārēķinās, ka starp Rēzekni un Ludzu notiek remontdarbi un satiksmi tur regulē astoņi luksofori

Spēcīgo lietavu dēļ Latgalē daudzviet ir pārplūduši un izskaloti autoceļi, tāpēc satiksmei ir slēgti septiņi valsts vietējās nozīmes autoceļi, reģionālais autoceļš Viļaka – Kārsava 37.kilometrā un šoseja Kārsava – Rēzekne, aģentūru LETA informēja “Latvijas valsts ceļi” (LVC).

No valsts nozīmes autoceļa Kārsava – Rēzekne satiksme ir novirzīta pa reģionālo autoceļu Kārsava – Ludza – Ezernieki un šoseju Rēzekne – Ludza – Krievijas robeža. Izmantojot šo apbraucamo ceļu, ir jārēķinās, ka starp Rēzekni un Ludzu notiek remontdarbi un satiksmi tur regulē astoņi luksofori. Turklāt naktī uz piektdienu uz autoceļa Kārsava – Ludza – Ezernieki bija iebrukusi caurteka un satiksme bija īslaicīgi slēgta, taču stundas laikā tā tika atjaunota.

Piektdien inženieri vērtēs, vai ir iespējams sākt šosejas Kārsava – Rēzekne posma atjaunošanu, vai arī būs nepieciešams vēl gaidīt, kamēr samazinās ūdens līmenis un ceļš apžūs.

Satiksme ir slēgta septiņos valsts vietējo autoceļu posmos: Tilža – Baltinava pie Baltinavas (18,8.km), Upītes – Demerova pie Demerovas (6,7.km), Rogovka – Mežvidi pie Rogovkas (2.km), Rogovka – Mežvidi pie Bliseniem (5.km), Višķi – Grāveri pie Ambeļiem (7,4.km), Bozova – Kaskāni pie Bozovas (1,1.km) un Verēmi – Rogovka pie Čudarāniem (9.km).

LVC atgādina, ka joprojām visā Latvijā turpinās satiksmes ierobežojumi sakarā ar remontdarbiem. Turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa Salaspils novadā, posmā no Avotiem līdz pārvadam pār dzelzceļu pie Daugavpils šosejas. Satiksme tur var būt īpaši palēnināta.

Visvairāk satiksmes ierobežojumu būvdarbu dēļ saglabājas starp Varakļāniem un Viļāniem, kur ir 12 luksoforu posmi. Vidzemē ceļā no Augšlīgatnes līdz Nītaurei jārēķinās ar pieciem luksoforu posmiem un dažviet arī ar apbraucamajiem ceļiem, tāpēc, lai izbrauktu šo posmu, vajadzīga papildus stunda. Uz Liepājas šosejas posmā no Saldus līdz Bukupei ir septiņi luksoforu posmi, kurus var izbraukt 45 minūtēs.

Šodien notiek riteņbraukšanas sacensības “Baltic Chain Tour”, kas virzīsies pa maršrutu Jelgava-Iecava-Baldone-Ķegums-Suntaži-Inčukalns-Murjāņi-Ragana-Turaida-Sigulda. Sacensību laikā pa ceļu pārvietosies riteņbraucēju grupa Ceļu policijas pavadībā, līdz ar to satiksme netiks apturēta, tomēr būs apgrūtināta.

 

Komentāri (36)

tapat vien 25.08.2017. 14.37

Ne tikai Rēzekne – Kārsava ir valsts nozīmes stratēģiska maģistrāle, tāda ir arī cietušajā 28. kilometrā to šķērsojošā upīte ŠŅITKA. Precīzāk un formāli nosaucot – valsts nozīmes ūdensnoteka ZM VNĪA objekts. Visā 13,4 km garumā (jeb 100%) mākslīgi izrakts, noregulēts un pārtīrīts kanāls. Inženiertehniskie būvniecības materiāli uz galda izmeklētājiem!

Interesanti ka jau pirms diviem gadiem kāds ūdeņu eksperts pašvaldībai ir izskaidrojis koku sagāzumu un sekojoši smilšu aizsērējumu ietekmi uz regulāri atkārtotām ūdens radītām neērtībām. Viedoklis no UPES.lv

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu