Portāls "ss.lv" jau ir nodevis VID rīcībā daļu pieprasītās informācijas • IR.lv

Portāls “ss.lv” jau ir nodevis VID rīcībā daļu pieprasītās informācijas

22
VID administratīvā ēka. Foto: Paula Čurkste, LETA

VID 23.augustā ir pieņēmis lēmumu atjaunot SIA “Internet” saimniecisko darbību

Sludinājumu portāls “ss.lv” jau ir nodevis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā daļu pieprasītās informācijas par portālā ievietotajiem sludinājumiem, kā arī uzņēmums rakstiski paudis apņemšanos turpmāk sadarboties ar VID un sniegt tam nepieciešamo informāciju, aģentūru LETA informēja VID.

Ņemot vērā ar komersantu panākto vienošanos par sadarbību, VID 23.augustā ir pieņēmis lēmumu atjaunot SIA “Internet” saimniecisko darbību, līdz ar to arī domēnu “ss.lv”.

“Līdz ar saimnieciskās darbības atjaunošanu tiek atjaunota arī citu uzņēmumam piederošo domēna vārdu darbība. Lēmums par saimnieciskās darbības atjaunošanu stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi. VID cer uz turpmāku konstruktīvu sadarbību, kuras ietvaros komersants pildīs rakstveidā pausto apņemšanos,” norādīja VID.

Arī “Internet” valdes loceklis Juris Līnis aģentūru LETA vakar informēja, ka VID ir pieņēmis lēmumu atjaunot sludinājumu portāla “ss.lv” lietotāja “Internet” saimniecisko darbību, atjaunojot arī domēna vārda “ss.lv” lietošanu. Līdztekus atcelti arī pārējie saimniecisko darbību ierobežojušie lēmumi, piemēram, tiek atsaukti rīkojumi par norēķinu operāciju apturēšanu vairākiem “Internet” bankas kontiem.

Starp pusēm turpinās mediācijas process, ko vada auditorkompānija “PricewaterhouseCoopers” (PwC), piebilda Līnis.

Kā novēroja LETA, sludinājumu portāla saturs patlaban dublējas gan mājaslapā “ss.lv”, gan mājaslapā “ss.com”, taču logotipā pagaidām lasāms nosaukums “ss.com”.

Kā ziņots, pēc VID pieprasījuma “ss.lv” domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID bija nolēmis apturēt portāla “ss.lv” darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID bija apturējis arī ar “ss.lv” īpašniekiem saistītā uzņēmuma “Internet” saimniecisko darbību. “Internet” 1.augustā pieņemto VID lēmumu par “Internet” saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā pārsūdzēja VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu