Daugavpils domē "Mūsu partijas" deputāti paraksta koalīcijas līgumu ar Latgales partiju • IR.lv

Daugavpils domē “Mūsu partijas” deputāti paraksta koalīcijas līgumu ar Latgales partiju

28
Rihards Eigims no "Mūsu partijas", kas grasās gāzt Daugavpils mēru Andreju Elksniņu no "Saskaņas".

Jaunā koalīcija grib sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai gāztu pilsētas mēru Elksniņu

Trīs no “Mūsu partijas” saraksta Daugavpils domē ievēlētajiem deputātiem parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Visi deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji arī iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par pašreizējā pilsētas mēra Andreja Elksniņa (S) gāšanu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece, “Mūsu partijas” vadītāja Līvija Jankovska aģentūrai LETA sacīja, ka trīs no četriem “Mūsu partijas” saraksta Daugavpils domē ievēlētajiem deputātiem parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu, taču viņa atteicās izpaust sīkākas detaļas. Vienlaikus gan Jankovska atzina, ka līdzšinējā “Mūsu partijas” un “Saskaņas” koalīcija domē vairs nepastāv, no kā secināms, ka jauno koalīciju trīs “Mūsu partijas” deputāti varētu veidot kopā ar Latgales partijas pārstāvjiem.

Jankovska zināja teikt, ka trīs viņas partijas biedri pēc jaunā koalīcijas līguma parakstīšanas arī iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par pašreizējā mēra Elksniņa gāšanu.

Vairāki citi aģentūras LETA uzrunātie Daugavpils domes deputāti ceturtdienas vakarā uz tālruņa zvaniem un īsziņām neatbildēja.

Kā ziņots, ceturtdien Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima (“Mūsu partija”) atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Par Eigima atbrīvošanu no amata balsoja pieci deputāti, pret – astoņi.

Trešdien Daugavpils domē trīs no “Mūsu partijas” saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar “Saskaņu”.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai “Saskaņai”, bet četras “Mūsu partijai”.

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu