Latvijas amatpersonas nosoda Barselonā notikušo teroraktu • IR.lv

Latvijas amatpersonas nosoda Barselonā notikušo teroraktu

8
Piektdien Spānijas laikrakstu pirmajās lappusēs Barselonas Ramblas ielas foto pēc terorakta. Foto: AFP/LETA

ĀM aicina tūristus no Latvijas, kuri atrodas Barselonā, paziņot tuviniekiem, ka viņi ir drošībā

Latvijas amatpersonas nosoda Barselonā notikušo teroraktu un izsaka līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem, ziņo LETA.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta, ka stingri nosoda teroraktu Barselonā. Viņš izsaka līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un Spānijas tautai.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) raksta, ka domās ir ar upuriem un viņu piederīgajiem, izsakot dziļu līdzjūtību Spānijas tautai.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Latvijas vārdā ir izteicis nosodījumu par uzbrukumu, kā arī izteicis līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem un cietušajiem, vēlot viņiem drīzu atveseļošanos. Arī Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību un solidaritāti Spānijai saistībā ar terora aktiem Barselonā un Kambrilsā.

“Ārlietu ministrija nosoda terorismu visās tā izpausmēs. Šādi nežēlīgi uzbrukumi, kas vērsti pret nevainīgiem civiliedzīvotājiem, liecina par nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai stiprināt cīņu pret terorismu un vardarbīgo ekstrēmismu,” teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

“Šajos Spānijai un visai Eiropai traģiskajos notikumos esam kopā ar Spānijas tautu un izsakām visdziļāko līdzjūtību nogalināto ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēlam drīzu atveseļošanos ievainotajiem,” Latvijas vārdā pauž ĀM pārstāvji.

Pagaidām nav ziņu, ka teroristu uzbrukumā Barselonā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji, informēja Ārlietu ministrija (ĀM). ĀM aicina tūristus no Latvijas, kuri atrodas Barselonā, paziņot tuviniekiem, ka viņi ir drošībā.

Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, iedzīvotāji aicināti zvanīt Latvijas vēstniecībai Spānijā pa tālruni +34 91 369 13 62 vai konsulārajam dežurantam Rīgā pa tālruni +371 26 33 77 11, vai arī rakstīt uz e-pastu “[email protected]”.

Ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, nogalināti 13 cilvēki un vismaz 100 ievainoti, apstiprināja Katalonijas reģiona iekšlietu padomnieks Žoakims Forns un Katalonijas prezidents Karless Pudždemons.

Piektdien kļuva zināms par otru teroraktu netālu no Barselonas. Agrā piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, “domājamu teroristu” automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus.

 

Komentāri (8)

J.Biotops 18.08.2017. 18.38

Labs. Tikai krievi tā darījuši jau veselu gadsimtu, neatkarīgi no karoga krāsas, vadoņa titula un prasību literārās apstrādes

+5
0
Atbildēt

0

Krotow 18.08.2017. 22.57

Kremlis sāks atklāti šantažēt pasauli, piesolot uzlaist virsū DAESH u.c. pašu radītās sērgas. Nekas jauns – pavārtes kriminālam tā ir iemīļota lietu kārtošanas metode.

+3
0
Atbildēt

0

basta 19.08.2017. 11.38

“Es teikšu, es nekad neesmu un netaisos iestāties par sociālo un tiesisko līdztiesību divu rasu, melno un balto, starpā, es nekad neesmu atbalstījis viedokli, lai nēģeri saņemtu balsstiesības, piedalītos žūrijās, saņemtu jebkādu amatu, vai precētos ar balto. Piebildīšu, ka starp balto un melno rasi pastāv fiziskas atšķirības un kā jebkurš cilvēks, esmu par to, lai baltai rasei būtu noteicošais stāvoklis” /Ābrams Linkolns/

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu