Labāko skolu reitinga līderi jau divus gadus nemainās • IR.lv

Labāko skolu reitinga līderi jau divus gadus nemainās

30
Tukša klase. Foto: Evija Trifanova, LETA

Dažas skolas šogad piedzīvojušas kvalitatīvu izrāvienu

Ata Kronvalda fonda (AKF) ikgadējā labāko skolu reitinga līderi šogad nav mainījušies – tāpat kā pērn lielo skolu grupas augšgalā ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, bet mazo skolu grupā – RTU Inženierzinātņu vidusskola.

Tomēr progress vērojams citu skolu attīstībā. Tā šajā mācību gadā gūtie panākumi Rīgas Valsts 2.ģimnāzijai ir nodrošinājuši skolas ierindošanos topa 8.vietā, katru gadu pakāpjoties pa mazam solītim.

Ar vislielāko kāpienu reitinga augšgalā iekļuva Rēzeknes katoļu vidusskola, šā gada reitingā skola ierindojās 6.vietā. Jāatzīmē, ka 2016. gada reitingā skola neiekļuva vispār, savukārt 2015.gada reitingā ierindojās 81.vietā, līdz ar to šā mācību gada Rēzeknes katoļu vidusskolas sasniegumi vērtējami par ļoti atzīstamiem, informē fonds.

Lielo skolu grupā reitinga augšgalā ir Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola licejs, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Cēsu valsts ģimnāzija un Daugavpils Valsts ģimnāzija. Salīdzinot ar pagājušo gadu, lielo skolu reitinga pirmās trīs vietas paliek nemainīgas – tās pašas mācību iestādes saglabājušas Latvijas skolu reitinga topa augšgalu.

Mazo skolu grupā reitinga augšgalā ir RTU Inženierzinātņu vidusskola, Preiļu 1.pamatskola, Rīgas 89. vidusskola, Auces vidusskola un Majoru vidusskola. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pirmo pozīciju nemainīgi saglabā RTU Inženierzinātņu vidusskola.

Šogad reitingā ir iekļautas 120 “mazās” un 86 “lielās” skolas. Skolas vērtē pēc to skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu Valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un valsts mēroga konkursos. Skolas vērtē “lielo” (vidusskolēnu skaits ir vismaz 100) un “mazo” skolu grupās. „Lielās Pūces” mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par mācību iestāžu pieredzi un/vai iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

Sīkāku informāciju par Latvijas skolu reitingu 2016./2017. mācību gadā skatīt šeit

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu