Cīrule: Nenomaksātie nodokļi automašīnu tirdzniecībā "ss.lv" var būt līdz 50 miljoniem eiro • IR.lv

Cīrule: Nenomaksātie nodokļi automašīnu tirdzniecībā “ss.lv” var būt līdz 50 miljoniem eiro

11
VID vadītāja Ilze Cīrule. Foto: Evija Trifanova, LETA

VID strīda ar “ss.lv” pirmsākumi meklējami vēl 2016.gada sākumā

Nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā sludinājumu portālā “ss.lv” varētu būt līdz 50 miljoniem eiro, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

“Mūsu ekspertu aprēķini liecina, ka šie nenomaksātie nodokļi, pat attiecībā uz portālu “ss.lv”, varētu būt līdz 50 miljoniem eiro,” teica Cīrule.

Viņa arī pauda cerību, ka šis strīds starp VID un minēto sludinājumu portālu pievērsīs sabiedrības uzmanību tam, vai maksāt nodokļus ir labi vai slikti. VID ģenerāldirektore uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai sabiedrība apzinātos – ja visi maksās nodokļus, būs daudz vieglāk rast finansējumu gan veselības aprūpei, gan arī citām vajadzībām, vēsta LETA.

Cīrule pastāstīja, ka strīda ar sludinājumu portālu “ss.lv” pirmsākumi meklējami vēl 2016.gada sākumā, kad parādījās pirmie informācijas pieprasījumi, uz kuriem portāls neatbildēja. “Mēs esam centušies maksimāli ievērot principu “konsultē vispirms”. Mēs esam mēģinājuši runāt, mēs esam mēģinājuši rast vienošanos, ber, izejot visus šos soļus, un saprotot, ka diemžēl nav iespējams atrast kompromisu, mēs esam ķērušies pie šī galējā līdzekļa,” viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka pēc VID pieprasījuma “ss.lv” domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts, taču portāls nomainīja domēna vārdu pret “ss.com”, turpinot nodrošinot pakalpojumus. VID nolēmis apturēt portāla “ss.lv” darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar “ss.lv” īpašniekiem saistītā uzņēmuma “Internet” saimniecisko darbību.

 

Komentāri (11)

zanE. 14.08.2017. 09.00

– “Mūsu ekspertu aprēķini liecina, ka šie nenomaksātie nodokļi, pat attiecībā uz portālu “ss.lv”, varētu būt līdz 50 miljoniem eiro,” teica Cīrule.

…hmm…iespaidīgi!…labi, ka lietots vārdiņš “līdz”, kas ietver gan 1 miljonu, 5 miljonus, 20 miljonus utt. …baigi ienesīgā nozare – lietotu automašīnu tirdzniecība, ja jau tikai viens sludinājumu portāls spēj radīt nodokļus 50 miljonu vērtībā….vai arī – tie ekspertu aprēķini tādi…savdabīgi…

…ja pieskaitām pārējos sludinājumus un sludinājumu portālus, autoplačus un auto salonus – Latvijā ir atrasta īsta zelta ādere un beigu galā Latvija izrādīsies viena no bagātākajām Eiropas valstīm….

+6
-3
Atbildēt

0

J.Biotops 14.08.2017. 15.02

50miljoni? Tik apaļš skaitlis liecina par nepieļaujamu paviršību.

Ekspertu aprēķināts un zinātniski pierādīts, ka zaudējumi sasnieguši 61 856 473,63 EUR.

Kurš netic, lai pierāda savus aprēķinus!

+3
0
Atbildēt

0

tapat vien 14.08.2017. 11.33

Pavisam dīvaini izklausās…mūsu ekspertu aprēķini!!!Liekas ka ķerti no “zila” gaisa un rādās ka VID jābūt iestādei,kuri precīzi aprēķina zaudējumu apmērus un ja atklāj prettiesiskas darbības tad ar precīziem faktiem jāvēršas Prokuratūrā lai ierosina kriminālprocesu!

Izskatās ka ir tikai minējumu varianti un varbūt ka VID nezin ka auto reģistrācijas(pirkšanas…pārdošanas u.t.t)darbības veic CSDD un ja tiek ieraudzīti riski tad CSDD nekavējoši ir jāveic darbības lai attiecīgās institūcijas veiktu atbilstošas pārbaudes.Iespējams ka te nekāda praktiskā sadarbība nenotiek un varbūt ka tikai elektroniskā veidā informē VID ja tas tiek prasīts…

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu