Bijušā Vācijas kanclera Šrēdera kandidatūra izvirzīta "Rosņeftj" direktoru padomei • IR.lv

Bijušā Vācijas kanclera Šrēdera kandidatūra izvirzīta “Rosņeftj” direktoru padomei

18
Gerhards Šrēders. Foto: EPA/LETA

Vācijā kritizē Šrēdera izvirzīšanu Krievijas naftas uzņēmuma vadībā

Bijušā Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera kandidatūru Krievijas valdība piektdien, 11.augustā, izvirzīja naftas uzņēmuma “Rosņeftj” direktoru padomei, ziņo Dw.de. Viņa kandidatūru jāapstiprina septembra beigās.

Kā aplēsuši Vācijas mediji, bijušais Vācijas kanclers šajā amatā varētu pelnīt vairāk nekā 550 tūkstošus dolāru gadā. Daži politiķi un cilvēktiesību aizstāvji uzskata, ka Šrēders Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam kalpo, lai pelnītu algu, bet uzņēmums “Rosņeftj” ar Šrēdera palīdzību mēģina apiet pret Krieviju vērstās sankcijas.

“Viņš ir nokritis līdz Putina apmaksāta politikas lakeja līmenim,” paziņojis Vācijas eiroparlamentārietis no Zaļo partijas Reinhards Butikofers. Viņš Šrēderu nosaucis par bezkaunīgu un aicināja Vācijas sociāldemokrātisko partiju distancēties no sava bijušā līdera.

Šrēderu kritizējis arī “Apspiesto tautu aizsardzības biedrības” vadītājs Ulrihs Deliuss, kurš uzskata, ka “Rosņeftj” vainojama pamatiedzīvotāju cilvēktiesību pārkāpumos Sibīrijā un Arktikā. Viņš uzskata, ka naftas un gāzes gigants varētu izmantot Vācijas kancleru, lai apietu ES noteiktās sankcijas pret Krieviju.

Sociāldemokrāts Šrēders no 1998. līdz 2005. gadam vadīja Vācijas valdības koalīciju. Pēc kanclera amata atstāšanas 2005. gadā viņš vadīja uzņēmuma “Nord Stream AG” novērošanas padomi, pēc tam arī uzņēmuma akcionāru komiteju.

Tas, ka drīz pēc aiziešanas no valdības vadītāja amata Šrēders sāka darboties Krievijas uzņēmumā, izraisīja politiķu un mediju kritiku, kuri atgādināja, ka Šrēders, vēl būdams kanclers, aktīvi atbalstīja Krievijas gāzesvada izbūvi Baltijas jūrā, bet par Putinu izteicās kā par “tīru demokrātu”.

2016. gadā Šrēders vadīja uzņēmumu “Nord Stream 2”, kas nodarbojās ar gāzesvada jaunu atzaru izbūvi.

 

Komentāri (18)

J.Biotops 14.08.2017. 14.49

Parastā sociāldemokrātija. Biedri, domubiedri un gara radinieki – jūsu kārta aizstāvībai!

Vienkāršās darba tautas un taisnības aizstāvju komentus gaidu ar patiesu interesi.

+5
-1
Atbildēt

0

dzeris49 14.08.2017. 11.22

Nu normāli priekš socialdemokrāta un kreisajiem vispār, tādi tiem tie “principi”.

Krievijā jau strīdas, kurš ir varenāks – Putins vai Sečins( reālais Rocņeft īpašnieks, kurš kļuva bagāts, atņemdams Hodarkovskim Jukosu, un kurš kuram kalpo, Šrēders kalpos abiem.

Nākamais solis būtu Krievijas pilsonības pieņemšana, personiska draudzība ar Kadirovu, īsteno Krievijas saimnieku, kuram krievi maksā nodevas, un gatavi sk;ūpstīt roku un atvainoties, tikko kā viņš izrāda kādu neapmierinātību, Depardjē un Sīgala kompānija, un dzīvesvietas maiņa( protams, tikai simboliska ( kādā Krievijas Muhosranskā viņš, protams, nedzīvos, tikai pelnīs naudu).

Cita lieta, ka tie divi ar sevišķu intelektu neizcēlās, Šrēders, toties, ļoti labi apzinās, ko dara.

+4
-2
Atbildēt

1

    basta > dzeris49 14.08.2017. 11.44

    Tad jau jādomā gazpromizatoram, čekistu piesmietam bijušam premļjakam, par TECII 2. kārtu, kas jau ir radījusi, vai tuvākā laikā būs radījusi miljardu lielus zaudējumus un turpmāk summa tika pieaugs, par PV, par LM, par Citadeli, par premjerēšanu Latvijā un tagad vēl esot putļerasta Junkera labai rokai, arī silta vietiņa atradīsies. Ne velti no Briseles gaudo, ka ASV sankcijas apdraudot ES enerģētisko drošību, ka bez Putina pret Ukrainu vērstā politiskā projekta, Nord Stream II, mums būšot kirdik. Nav gan Šrēdera vēriena, tomēr Kalvītim pamatīgi iekabina.

    Ja kāds neatcerās, štazi ziņotājs, Šrēders, amatu dabūja par Nord Stream.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

basta 14.08.2017. 12.36

Horvāti no Parlamenta izlidina prokremliskoe izdzimteņus:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=LQFjGg6RBvY

a latviešiem “slabo”?

+2
-3
Atbildēt

2

    andrejs > basta 14.08.2017. 16.55

    Ventspilniekiem tiešām slabo.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > basta 15.08.2017. 01.14

    to andrejs

    Līdz Rīgai 200 km.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu