Jaunais Latvijas vēstnieks Krievijā būs Māris Riekstiņš • IR.lv

Jaunais Latvijas vēstnieks Krievijā būs Māris Riekstiņš

43
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no labās) un Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš akreditācijas vizītes laikā Rīgas pilī.

Riekstiņš amatā nomainīs pašreizējo Latvijas vēstnieci Krievijā – Astru Kurmi

Ārlietu ministrijas (ĀM) ģenerālinspektors Māris Riekstiņš 17.augustā pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa saņems akreditācijas vēstules, tādējādi kļūstot par jauno Latvijas vēstnieku Krievijā, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Riekstiņš amatā nomainīs pašreizējo Latvijas vēstnieci Krievijā – Astru Kurmi. Viņa vēstnieces amatu Krievijā ieņēma kopš 2013.gada nogales, ziņo LETA.

Riekstiņš iepriekš bijis arī Latvijas vēstnieks NATO, vadījis delegāciju iestāšanās sarunām ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO) un bijis Latvijas ārlietu ministrs. No 2006.gada marta līdz 2007.gada janvārim viņš bijis arī Latvijas vēstnieks Meksikā.

Arī Kurmei Valsts prezidents ceturtdien pasniegs akreditācijas vēstules. Viņa kļūs par Latvijas vēstnieci Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Latvijas nerezidējošais vēstnieks AAE ar rezidenci Pekinā, Ķīnā, kopš 2016.gada ir Māris Selga.

 

Komentāri (43)

rinķī apkārt 13.08.2017. 09.44

Dzeri, burtiski pierādīt Dieva esamību, ar pirkstu norādot – lūk tur viņš ir, nav iespējams. Gluži tāpat ir neiespējami pierādīt, ka viņa nav. :)

Tādēļ, diez vai ir gudri tik augstprātīgā tonī, kā Tu to dari, runāt par ticīgiem ļaudīm un šādi uzsvērt savu “atteistisko pārākumu” :)

Šādi teksti stipri atgādina manus skolas gadus ar komjauniešiem, atteistu pulciņiem utt :)

+7
-2
Atbildēt

2

    basta > rinķī apkārt 13.08.2017. 16.57

    to dzeris49

    Kā to jāsaprot, plānprātiņ, kad SC vienu reizi jautājumā par to, ka bikses jāvelk pāri galvai vai nē, nobalso tāpat, kā NA, tad nacionālpatriotus jāsunī no panckām laukā, bet par Vienotības kremļa mauku 90% saskaņotiem balsojumiem ar “bļjaģinaja rossia”, pārstāvošo SC, tad par tu uzslava?

    Kad Putina kuce, Zatļers, ar SC taisa koaļiciju, tas vispār tiek pasniegts kā valstiskuma un apzinīguma apogeja.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 13.08.2017. 13.48

    Pat prātā nenāca kādam pierādīt Dieva esamību vai neesamību, tā ir katra personiska darīšana, kam ticēt, kam neticēt.

    Vienkārši salīdzināju to, kā dzīvo valstīs, kur gandrīz vai 100% to ticīgo, un tiem ir politiska vara, un valstis, kur tādu īsti reliģiozu cilvēku ir daudzreiz mazāk, un tiem nav politiska vara.

    Un savu attieksmi izteikt man neviens aizliegt nevar, vēl jau Latvijā analoģisks Krievijai likums par ticīgo cilvēku jūtu aizskaršanu pagaidām nav, un būt ateistam vai agnostiķim noziegums neskaitās, nu, iespējams, kaut kur NA, SC un ZZS dzīlēs tāds likums jau top, tāpat, kā tapa tas no Krievijas nošpikotais “tikumības” likums, ko šīs brālīgās partijas pieņēma, arī Satversmi sačakarējot.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

MChuzzlewit 12.08.2017. 09.46

Par vēstnieku Maskavā ieceļ cilvēku, kura vienīgais darbs pirms iesaistīšanās “politikā” , bijis Fizkultūras institūta komsorgs. Turklāt darbs politikā – pie Pleskavas šosejas prihvatizētājiem un tad Bārdas galmā. Un šeit – viens komentārs.

(Ak, jā. Biogrāfija Vikipēdijā – 100% košers. LOL)

Bet tad par vēstnieci, teiksim, Austrijā ieceļ Āboltiņu, kas gadiem vadījusi vienīgo politisko spēku, kas konsekventi iestājies pret valsts izlaupītājiem, iemantojot pāris ienaidnieku politbandītu rindās, un sāksies…

+4
-2
Atbildēt

7

    basta > MChuzzlewit 12.08.2017. 13.16

    to Ēriks

    “Vai atceramies, kas pirms 15 gadiem Ainaram Šleseram palīdzēja iegūt kāroto varu un deva iespējas piedalīties Latvijas īpašumu sadalē?”

    Vispār jau tas bija Einārs Repše, kurš atteicās no koalīcijas veidošanu ar TP, bet izvēlējās čeka mūdzi, Šļeseru, ar ko pats sev izraka bedri. Pēc tam, kad kremlis LPP(pederastu partija) piekomand[ēja piecus PCTVL deputātus, tā pamatīgi nostiprinājās un kļuva par ievērojamu graujošu spēku.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > MChuzzlewit 12.08.2017. 13.02

    to Ēriks

    Tā pati UA dalīšana Krievijas bandītiem un čekistiem, čekas maisu fanātiska sargāšana, sodomija un maniakāla rusofīlija, tomēr zagšanas ziņā Vienotība iekabina čekas pidrillas bandai desmitiem reižu.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > MChuzzlewit 12.08.2017. 13.32

    Jā,arī par Repši tur bija:

    Atceros, kā Šlesers centās pierunāt mani. Kad 2002.gadā viņu ievēlēja 8.Saeimā un viņš kļuva par Einara Repšes vadītās valdības vicepremjeru, viņš zvanīja un piedāvāja kļūt par preses sekretāru un palīgu. Acīmredzot, bija uzzinājis, ka esmu aktīvs kristietis, un nolēma, ka es varētu būt viņam noderīgs. Tās bija divas telefonsarunas. Viņi ar Repši turpmāk būšot tandēms līdz pat mūža galam, nekas viņus nespēšot šķirt- tā viņš atbildēja uz manu jautājumu, kas notiks pēc tam, kad valdība kritīs.http://jauns.lv/raksts/zinas/246677-aidis-tomsons-oligarhi-slesers-un-baznica

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > MChuzzlewit 12.08.2017. 13.25

    to papageno

    “emantojot pāris ienaidnieku politbandītu rindās, un sāksies…”

    Aizmirsti vecos nepildītos lozungus!

    Prokremliskā varza ne tikai ir pilnībā iekļāvusies politbandītu rindās, bet pat izvirzījusies to vadībā.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > MChuzzlewit 12.08.2017. 11.47

    Tad kāpēc ir muļķi,kas vēl tic Vienotības labajiem nodomiem?Ar ko Vienotība atšķiras no Šlesera partijas?

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > MChuzzlewit 12.08.2017. 10.26

    Ak tad vienīgais spēks,kas iestājies…a kur tad paliek Šlesers?Tas tak ar iestājās!

    Vai atceramies, kas pirms 15 gadiem Ainaram Šleseram palīdzēja iegūt kāroto varu un deva iespējas piedalīties Latvijas īpašumu sadalē? Tās bija kristīgās baznīcas. Mācītāju partija – tā neformāli žurnālisti nosauca Latvijas Pirmo partiju, kuras priekšgalā kopā ar Šleseru nostājās vairāki pazīstami mācītāji.http://jauns.lv/raksts/zinas/246677-aidis-tomsons-oligarhi-slesers-un-baznica

    LPP uzsver, ka varai jābūt tautas rokās, tādēļ jāpanāk oligarhu un ekonomisko grupējumu politiskās varas mazināšana. LPP uzskata, ka ir jānovērš funkciju dublēšanās starp ministrijām un citām valsts pārvaldes institūcijām. Efektīvi novērst korupciju un kontrabandu var tikai balstoties uz kvalitatīviem likumiem un politisko gribu. Ir jāpabeidz administratīvi teritoriālā reforma, lai izveidotu attīstīties spējīgus novadus.http://www.delfi.lv/news/national/politics/latvijas-pirmas-partijas-prieksvelesanu-programma.d?id=3641176

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > MChuzzlewit 12.08.2017. 11.13

    Vienā no savām intervijām Sakurovs teica – sliktākais, kas var notikt, ir baznīcas un reliģijas vispār iesaistīšanās valsts politikā ( kas tagad notiek Krievijā, un Šlesera laikos gandrīz vai notika Latvijā).

    Tā vietā valstij būtu pēc iespējas jāstimulē cilvēki uz mācīšanos, izglītošanos, utt.

    Ja jau kāds grib ticēt pasakām – laipni lūdzu, bet, ļaut pasaku stāstītājiem un lētticīgajiem, kas tām pasakām tic, noteikt valsts politiku, tas ir superabsurds.

    Pie kā tas noved, var redzēt pēc musulmaņu valstīm, kur reliģija, ideoloģija un politika saplūdušas – totāla atpalicība, tumsonība, fanātisms.

    Kas attiecas uz Šleseru -kristietis no viņa apmēram tādas, kā no manis balerīna, un ja to arī atbalstīja kādas tur baznīcas, tad tikai aiz saviem merkantīlajiem mērķiem ( cik tur miljonus toreiz dabūja Aglona), nevis aiz kādiem tur idealistiskajiem apsvērumiem, viss tas bija teātris ne sevišķi gudrai publikai( elektorātam).

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

basta 12.08.2017. 02.15

Pēc čekas mūdža, Petersa, vēl labāku kandidatūru, kā komuņjagu Riekstiņu, grūti iedomāties. Varēs atkal tikpat bieži tikties ar Rogozinu, kā kad abi bija pārstāvji NATO Briselē.

+7
-7
Atbildēt

8

    basta > basta 12.08.2017. 13.30

    to dzeris49

    Visi tev, kas neplēš savu vai līdzcilvēku anālu, nezog un neklanās Maskavai, uzreiz kalpo Lembergam. Pat ja tā būtu, daudz prestižāk būtu kalpot Lembergam, nekā Zatļeram, kurš no Lemberga galda ēda saslaukas un uzlaizīja mērces paliekas.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > basta 12.08.2017. 15.05

    to dzeris49

    Kā, dzīvojot Latvijā, var nebūt sajēga par fekāliju stumdītājiem, ja jūs visi, fiziskie, garīgie un morālie kropļi, esiet drauds latviešu tautai un valstij? Tas ir kā zināt par ugunsdrošību un drošību uz ūdeņiem, vai darbojoties ar pirotehniku un ķimikālijām. Kaut vai par tādu sīkumu, ka plaukstas rūpīgi jānomazgā ar ūdeņraža peroksīdu, ja iznācis pieskārties tam pašam durvju rokturim, ko tu, STS un zarnu infekciju perēklis, esi aizskāris, jāatcerās. Kā jūsējie: NKVD sadisti, alkaši un pederasti saka: “Предупрежден – значит вооружен”. Ikviens induss, pat neiglītots, ir labi informēts par indīgiem zirnekļiem un čūskām un skorpioniem.

    Varbūt iebildīsi, ka Vienotības sugasbrālis, Riekstiņš, bija komunistu cūka, taukmūlis un PLL biedrs?

    p.s. Ja man, plānprātiņ, ienāks prātā doma, pastumdīt fekālijas, tad tam nolūkam izmantošu metru garu un pietiekami resnu bomi. Bīsties paša vēlēšanās, jo tās mēdz arī piepildīties!

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > basta 12.08.2017. 11.46

    Tu sevi uzskati par gudru,aizstāvēdams Vienotības mahinatorus?Tiešām?!Ja nespēj uztvert,ka es nevis aizstāvu Lembergu,bet saku,ka nav lielāka ļaunuma par Vienotību Latvijas politikā,varu vēlreiz iekopēt attiecīgās iestādes adresi.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    basta > basta 12.08.2017. 13.36

    to dzeris49

    “kāpēc raksti par to, par ko tev nav ne mazāka sajēga?”

    Man ir pietiekoša sajēga par komunistu cūkām un kremļa sulaiņiem un ļoti bieži tie ir arī fekāliju stumdītāji. Nav nekāds brīnums, ka Vienotības prokremliskā kleptokrātija un sodomija to kropli bīdīja premjera amatam. Atgādināšu, ka viņš bija arī taukmūlis, kā Šķēle, Kalvītis, Pabriks, Štokenbergs un Straujuma un viens no čekas pidarasa bandas, PLL, “labiem latviešiem”.

    Varu tikai iedomāties, kad visi prokremliskie izdzimteņi, kuri bīdīja amatos Riekstiņu, Vaivaru, Karinu Pētersoni, Induli Bērziņu nonāks atjaunotās Latvijas Politiskā policijā un kā uzreiz viss to mērgļu zarnu saturs izspruks laukā.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > basta 12.08.2017. 11.17

    Cik tev Lembergs maksā par vienu komentāru – to pašu, ko troļliem Krievijā ( 11,80rbļ, kaut kur 20 centi), vai, varbūt, vairāk?

    Jo tik dumjš taču neesi, lai pats ticētu tam, ko raksti?

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > basta 12.08.2017. 10.30

    Tad tev,dzeri jāpārtrauc rakstīt par valsts izlaupīšanu,jo esi akls kā kurmis pret Vienotības atbalstītajiem valsts izlaupītājiem.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > basta 12.08.2017. 13.50

    Tev tā sajēga ir tikai par fekāliju stumdīšanu, tur tu esi lielākais specialists visā Latvijā, tev tā nodarbe patīk un ir sirdslieta.

    Un nevajag kautrēties un tik ļoti konfliktēt ar to savu būtību, jo visi tavi komentāri, kas ir vistīrākā hiperkompensācija tam, ko tu uzskati par savu kroplību, par to liecina.

    Tas viss ir normāli, samierinies ar to, un dzīvo tā, kā gribi, dari to, ko tev liek tava daba, stumdi tās fekālijas ( vai ļauj stumdīt sev, ja esi pasīvais) no rīta līdz vakaram, gūsti baudu un esi laimīgs, tas nav nekas nosodams.

    Vispār jau, kāpēc tik bieži maini tos nikus, paturi to vienīgo, kas tev tiešām piestāvētu – “fekāliju stumdītājs”, un tev nebūs problēmas.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > basta 12.08.2017. 09.22

    Tikties ar visiem ietekmīgiem cilvēkiem att. valstī ir tiešs vēstnieka uzdevums un darbs.

    Tu taču vari komentēt par “fekāliju stumdītājiem” utt., par šīm tēmām tev ir milzīga personiska pieredze, tā tev ir sirdslieta, tas ir acīmredzami, kāpēc raksti par to, par ko tev nav ne mazāka sajēga?

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu