"ss.lv" strīdā ar VID meklēs risinājumu ar mediācijas palīdzību • IR.lv

“ss.lv” strīdā ar VID meklēs risinājumu ar mediācijas palīdzību

28
"Internet" jurists Māris Ruķers.

“Internet” līdzīpašnieks: strīds ar VID ir par informācijas apjomu, kas jāsniedz par klientu sludinājumiem, un šīs informācijas samērīgumu

Trešdien sludinājumu portāla “ss.lv” lietotāja SIA “Internet” pārstāvji pieņēmuši lēmumu, ka “ss.lv” strīdā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) meklēs konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību, aģentūru LETA informēja “ss.lv” jurists Māris Ruķers.

“ss.lv” sludinājumu portāla pārstāvji šodien uzrunās tā sauktā “lielā četrinieka” starptautiskās auditorfirmas, apzinot iespējas sākt mediācijas procesu, lai strīdā ar VID panāktu uz labticīgas sadarbības principiem balstītu risinājumu, vēsta LETA.

“Jāuzsver, ka mūsu domstarpības ar VID nav par nodokļu nomaksu – uzņēmums vienmēr ir bijis godīgs nodokļu maksātājs. Nav šaubu – likums paredz, ka VID ir tiesības pieprasīt informāciju par sludinājumiem un to izvietotājiem. “ss.lv” jau gadiem sadarbojas ar VID, sniedzot visu informāciju, kas tiek prasīta konkrētos gadījumos. Mūsu strīds ar VID ir par informācijas apjomu, kas mums ir jāsniedz par klientu sludinājumiem, un šīs informācijas samērīgumu,” skaidroja SIA “Internet” līdzīpašnieks un valdes loceklis Juris Līnis.

Viņš norādīja, ka “Internet” mērķis nav portāla darbību vai “Internet” uzņēmējdarbību pārcelt uz ārzemēm – uzņēmums vēlas strādāt un turpināt maksāt nodokļus Latvijā.

“Apzinoties, ka faktiski šīs domstarpības ir tehniskas dabas, mēs redzam, ka “ss.lv” un VID strīds ir aizgājis pārāk tālu. Tādēļ, lai risinātu mūsu domstarpības, mēs esam izlēmuši aicināt vienu no Latvijā strādājošajām starptautiskajām auditorfirmām kļūt par strīda mediatoru un mūsu domstarpības risināt kopīgā sadarbībā, atrodot abām pusēm pieņemamu risinājumu. Uzskatām, ka mediatora piesaiste palīdzēs situācijā, kurā pēdējā laikā ir bijis arī daudz emociju. Tuvākajā laikā informēsim, kā mums sokas ar šī procesa attīstību,” sacīja Līnis.

Šonedēļ pēc VID pieprasījuma “ss.lv” domēna vārds atslēgts, vietnē “Twitter” paziņojusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa (NIC).

VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla “ss.lv” darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informācijupar nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar “ss.lv” īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA “Internet” saimniecisko darbību. “Internet” 1.augustā pieņemto VID lēmumu par “Internet” saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu