Spridzinātājs pašnāvnieks Afganistānā nogalina NATO misijas karavīru no Gruzijas • IR.lv

Spridzinātājs pašnāvnieks Afganistānā nogalina NATO misijas karavīru no Gruzijas

28
Gruzijas un ASV karogi. Foto: AFP/LETA

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu grupējums “Taleban”

Afganistānā ceturtdienas vakarā notika talibu spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukums ārvalstu bruņoto spēku autokolonnai, kurā tika nogalināts viens NATO misijas karavīrs no Gruzijas un ievainoti vēl seši Ziemeļatlantijas alianses misijas pārstāvji, vēsta LETA/AFP.

“Patruļa veica misiju partnerībā ar Afganistānas Nacionālo armiju, kad tika detonēts improvizēts spridzeklis, kuru nesa cilvēks,” Kabulas provinces Karabagas apriņķī, teikts NATO paziņojumā.

Sprādzienā tika nogalināts NATO misijas “Resolute Support” karavīrs un ievainoti seši misijas personāla pārstāvji – pieci karavīri un viens tulks.

Gruzijas Aizsardzības ministrija piektdien paziņoja, ka bojāgājušais karavīrs un trīs no ievainotajiem ir Gruzijas militārpersonas. Dzīvību zaudējis 1991.gadā dzimušais jaunākais seržants Mdinari Bebeliašvili no Gruzijas bruņoto spēku 2.kājnieku brigādes.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu grupējums “Taleban”, par to paziņojot sociālajos medijos un “Whatsapp” īsziņās žurnālistiem.

Karabagas apriņķis 50 kilometrus uz ziemeļiem no Kabulas atrodas netālu no Bagramas aviobāzes, kas ir lielākā ASV bāze Afganistānā.

Visi ievainotie ir stabilā stāvoklī un saņem medicīnisko palīdzību ASV armijas slimnīcā pie Bagramas lidlauka.

 

Komentāri (28)

basta 04.08.2017. 11.32

Kā zināms, krievi jau apgādā Taliban ar ieročiem un droši vien, koordinē to darbību. Sagaidīja idiots Bušs un morālais kroplis, “čmo” Obama. Ir steidzīgi jāpanāk vienošanās ar talibiem, jāatstāj Afganistāna, lai talibi netraucēti varētu likt maksāt krieviem par 1,5 miljonu viņu līdzpilsoņu slepkavībām. Tad Cargo 200 ešaloni vedīs mājās žmurikus ne no Ukrainas un Sīrijas, bet gan no Centrālāzijas, Kaukāza un Tatarstānas

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu