Oligarhu vārdnīca • IR.lv

Oligarhu vārdnīca

8
Pauls Raudseps

Valsts nozagšana: likumu veidošana, amatpersonu iecelšana netaisnības aizsardzībai

Kad pētnieki sastādīs mūsdienu Latvijas politiskās valodas leksikonu, bez visiem košajiem bļ.., nah…, pim… un piz… ziediņiem tur būs jāieraksta arī citi vārdi, aiz kuriem tagad cenšas slēpties oligarhu sarunu skandālā iesaistītie.

Autentiskums. Noliegt nevar, atzīties nedrīkst – kā vienīgā cerība atliek nebeidzamas ekspertīzes un birokrātiska mudžināšana. Publicēto oligarhu sarunu «autentiskuma» pārbaude daudziem ļauj stiept gumiju, atfutbolēt jautājumus un cerēt, ka ar laiku arī šis skandāls tiks aizmirsts.

Kompilācija. Ļoti populārs vārds Rīdzenes sarunu dalībnieku aprindās. Tas rada iespaidu, ka publicētās sarunas ir kaut kā sastiķētas kopā un līdz ar to nesniedz pilnīgu vai «autentisku» (sk. augšā) ainu. Vārdu izmanto sarunu dalībnieki, kuri nevar vai neuzdrošinās noliegt, ka tiešām ir teikuši žurnālā publicētos tekstus, bet kuriem izmisīgi nepieciešams veids, kā uz tiem mest kaut nelielu šaubu ēnu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu