ASV plāno ceturtdaļmiljardu dolāru cīņai ar Krievijas ietekmi • IR.lv

ASV plāno ceturtdaļmiljardu dolāru cīņai ar Krievijas ietekmi

33
Foto: BNS/LETA

Nule pieņemtais ASV stingrāko sankciju likums paredz izveidot fondu cīņai ar Krievijas ietekmi

ASV prezidenta Donalda Trampa parakstītais likums par stingrākām sankcijām pret Krieviju paredz divu gadu laikā piešķirt 250 miljonus ASV dolāru, lai izveidotu fondu cīņai ar Krievijas ietekmi un lai tas sāktu darboties. Tas fiksēts Baltā nama 2.augustā publicētajā dokumentā, raksta Dw.de.

Par šā fonda mērķiem norādīta NATO un Eiropas Savienības valstu kritiski svarīgās infrastruktūras un vēlēšanu mehānismu aizsardzība pret kiberuzbrukumiem. Pie aizsargājamām tiek minētas arī tās valstis, kuras atrodas Krievijas interešu zonā, un valstis, kuras skar NATO vai ES Austrumu partnerības attiecības, tai skaitā Ukraina, Gruzija un Moldova.

Fonda uzdevums būs arī palīdzēt Ukrainai un Gruzijai tikt galā ar humanitāro krīzi un nestabilitāti, ko izraisīja Krievijas iebrukums un daļas šo valstu teritorijas okupācija, teikts likumā.

Jaunajai organizācijai būs jāatbalsta cīņa ar Krievijas un citu valstu propagandu un dezinformāciju, kā arī jānodrošina tehniskais atbalsts tām valstīm, kuras cenšas samazināt enerģētisko atkarību no Krievijas.

Kā ziņots, Tramps 2.augustā parakstīja ASV Kongresa pieņemto un Senāta atbalstīto likumu par stingrākām sankcijām pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju.

 

Komentāri (33)

kolpants 04.08.2017. 12.17

Чувствуется хватка бизнесмена) сделаю дорогое PR агенство, а потом еще и потребуют софинансирование со стороны Украины и Грузии, а кто ж в таком деле откажет))

И это несмотря на немаленькие бюджеты спецслужб, у которых уже есть аналогичные подразделения)

0
0
Atbildēt

0

basta 03.08.2017. 19.41

Ar pareizi investētiem 10 miljardiem pietiktu, lai pēc 10 gadiem ne visi atcerētos, ka slimā, smirdīgā, tumsonīgā, noziedzīgā un sātana apsēstā pederastiskā krievu pasaulīte reiz smirdējusi uz cilvēku planētas.

0
0
Atbildēt

0

Krotow 03.08.2017. 14.57

Cerams, ka tur strādās arī personas, kuras tiešām pārzina Kremļa mnogohodovočku izpausmes un zemtekstus. Ilustrācijai vairāk derētu izgriezums no Apache loga ar traceroute lodziņu stūrī.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu