Tikai valsts vaina pie emigrācijas ir mīts un muļķīga atruna • IR.lv

Tikai valsts vaina pie emigrācijas ir mīts un muļķīga atruna

30
Foto: pixabay.com
Artūrs Ikvilds

Ir idejas, kas bez sabiedrības atbalsta un spiediena nekad netiks ieviestas, jo varai tas nav izdevīgi

Gads pēc gada, vēlēšanas pēc vēlēšanām, partija pēc partijas, bet sabiedrības neapmierinātība nerimst. Tikai lasu – viss šajā valstī ir sliki un vajag tik krāmēt čemodānus, jo, redz, visi deputāti nejēgas, valsts atbildīgās iestādes neko nedara, medicīna zem katras kritikas, policisti ar prokuroriem un tiesnešiem uzpirkti, visi domā tikai par savu kabatu…

Un te uzliekam pauzi un padomājam, kas ir tie pārējie, kas seko aiz deputātiem? Nē, tie nav citplanētieši vai ārzemju algotņi! Tā ir daļa „vienkāršās tautas”, kura ar savu bezatbildību un egoismu kaitē pārējiem un uztur visu to šmuci, kas notiek Latvijā. Tas ilgst jau gadu desmitiem un nenotiek tikai valsts vai pašvaldību struktūrās, bet visas valsts līmenī. Šobrīd ir skaidrs, ka labāk no tā nav kļuvis, tikai sliktāk!

Tādēļ pārējam vairākumam, kam vēl nav vienalga, to vajag nevis paciest vai bēgt, bet gan saņemties un salikt visu pa plauktiņiem. Jā, šobrīd tas nav īsti iespējams un ērti, bet to iespējams reāli mainīt! Tas prasīs kādu laiku, bet galvenais ir rīkoties, nevis gaidīt uz brīnumiem no partiju puses, Saeimas, Eiropas…

Agrāk, lai paustu vērā ņemamu viedokli, vajadzēja piedalīties masu piketos vai piedalīties referendumos, taču tagad savu attieksmi dažādos jautājumos iespējams paust stipri vienkāršāk – caur www.ManaBalss.lv . Nav jēgas? 

Gluži tā nav, jo šī interneta vietne darbojas kopš 2011.gada un uz šo brīdi – septiņas iniciatīvas iesniegtas Saeimā un atbalstītas, astoņas iniciatīvas guva atbalstu pirms iesniegšanas Saeimā, 10 iniciatīvas ir virzīšanas procesā Saeimā, četras iesniegtas pašvaldībās un ir virzīšanas procesā, četrām ir savākts nepieciešamais skaits balsu, tās drīzumā iesniegs Saeimā vai pašvaldībās. Tas nav maz, salīdzinot ar viduvējo pilsoņu aktivitāti!

Ir idejas, kas bez sabiedrības atbalsta un spiediena nekad netiks ieviestas, jo varai tas nav izdevīgi. Pats esmu sagatavojis iniciatīvas, kur viena saistīta ar deputātu atteikšanos no kompensācijām, bet otra par „melnā saraksta” izveidi, kas uz mūžu liegs strādāt valsts vai pašvaldības labā tām personām, kuras apzināti (!) kaitējušas ar savām darbībām. Vai to iespējams paveikt bez sabiedrības spiediena? Domāju, ka nē, jo sistēma nešaus pati sev kājā.

Var naivi cerēt uz jaunizveidotajām partijām, bet kāda ir pieredze? Vai tiešām nav acīmredzams, ka pamatā ir klaigas un solījumi, ko nevar izpildīt? Kāpēc notikumu karstumos netiek organizēti referendumi, caur ko tauta nostiprinātu juridiski savu nostāju? Priekš kam? Tiek zvejotas tikai balsis uz tām dažām vietām, kas tāpat bez papildus aktivitātes neko neizmainīs, jo būs koalīcijas līgums, kas ierobežos lēmumus. Vai papiņi, kuri savā lokā nevienam nezinot diktēs noteikumus. Varbūt beidzot pietiks ļaut šaurai cilvēku grupai izlemt citu likteņus un valsts dzīveslīmeni, kad varam to paši?

Vieniem ietekme veidojas caur naudu, citiem atkal caur atbalstu, tāpēc aicinu būt aktīvākiem un atbalstīt tos, kuri gatavo dažādas iniciatīvas – kļūstot par viņu „aizmugurēm”, uz kā pamata prasīt, lai iniciatīvas tiek izskatītas, pilnveidotas un ieviestas visas sabiedrības labā! Bez šoviem un savtīgām interesēm. Nepametiet vienus tos, kuri ir gatavi iet pa priekšu un līdz galam! Un labākais ir tas, ka šim procesam var pievienoties ne tikai Latvijā esošie tautieši, bet arī aizbraukušie – lai pēc laika atgrieztos jau sakārtotākā valstī! Kopā mums tas izdosies!

 

Komentāri (30)

dzeris49 02.08.2017. 11.34

Muļķuzemē “progresīviem” cerības mazas.

Kaut, īstenībā, pret programmu nekādi lieli iebildumi būt nevar.

Nu bet šeit jau vairākums orientēti nevis uz nākotni, bet, uz pagātni un arhaiku, ne jau par velti Puzes zaglīgais minibetmens sludina savam pastulbajam elektorātam, kāds ienaidnieks mums ir NATO un ES, ka pie visa vainīgs Soross, utt., utt., un tas elektorāts rik tos makaronus bez domāšanas un prasa vēl.

Sovokam, pārņemtam ar fobijām, ko kultivē gan ZZS, gan SC, gan NA, nevajag ne “progresīvos”, ne progresu, tie dzīvo pagātnē un to ideāls, īstenībā, ir PSRS, Krievija, Baltkrievija vai kas līdzīgs.

Kur seks. minoritātes represēja, kur nekādu dažādību neatzina, visiem bija jāsoļo “vienā ierindā” kur viss, kas viņiem nebija saprotams, tika atzīts par nepareizu, utt , kaut, protams, skaļi viņi to nekad neteiks, un savu aprobežotību un agresiju pret visu savādāko dēvēs par konservatīvām vērtībām.

Un taisni šo te cilvēku dēļ, kuru muļķīobu izmanto gan Lembergs, gan NA un SC politbiznesmeņi, Latvijā ir gan tāda madicīna, gan tāda korupcija, gan Latvija visur atpaliek no Igaunijas un Lietuvas, jo tas ir absolūti nedomājošs elektorāts, ko var muļķot, iebiedēt un izmantot.

Lai tikai neredzētu Lembergu un viņa pakalpiņu glumos ģīmjus, un nedzirdētu

viņa,Dzintara, Urbanovica, utt. prātuļojumus, neredzētu, cik nekaunīgi notiek valsts nozagšana, kuru piesedz gan politiķi, gan tie, kuriem tas būtu jāaptur, neredzētu, cik var degradēt visas valsts struktūras un politisko ētiku 20 gadu laikā, tāpēc vien gribas emigrēt.

+13
-5
Atbildēt

5

    basta > dzeris49 02.08.2017. 12.12

    to dzeris49

    “Latvijā ir gan tāda madicīna, gan tāda korupcija, gan Latvija visur atpaliek no Igaunijas un Lietuvas”

    Ko tad tu gribēji, ja Latvijas preži, atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas Prezidentiem, piedalās civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, sadistu, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu un zīdaiņu izvarotāju šabašā, 9. maijā, ja Lietuvā un Igaunijā tiek atmaskoti nodevēji un ķerti krievu spiegi, bet Latvijas robeža un armija nodota Krievijas kara skolu absolventu pārziņā un stratēģiski nozīmīgā nacionālā aviokompānija atdota štazi(lasi:KGB) oficierim. Lietuva un Igaunija ir vērsušās pret savējām kremļa maukām – zatļeriem: Paksa un Savisāra, bet mūsējais Meļņika un Zaharjina pa riņķi laistais “ņedobitoks” bauda visas privilēģijas. Mūsējie jobanie gazpromizatori, Savicka atsūkātāji, uzblieza ar gāzi darbināmu TECII 2. kārtu, Lietuvā ar mūsu šķeldām darbina elektrostaciju. Kaut kas tāds, ko pastrādāja tavējie izdzimteņi: kremļjaģas, čekas kājslauķi un pederasti, kā Citadeles atdošana pat maksimums trešdaļu cenas ASV reģistrētam čekas off-shore firmu fondam un pus miljarda vērtā LM uzdāvināšanu Krimas čekistiem, ne tikai Igaunijā un Lietuvā, bet pat Moldāvijā nebūtu iespējams.

    Ja būsi savām rokām nodīrājis kolorado lenteni, čekistu publiski piesmieto bijušo premļjaku, Dombrovski, iespējams, varēsi adekvāti pakritizēt Lembergu, lai kritizētu Dūklavu būs vairāk jānodemonstrē sava lojalitāte latviešu valstij.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 02.08.2017. 11.46

    Nākotne …dzerim un viņam līdzīgajiem progress saistās ar tautu sajaukšanu nenosakāmā mikslī bez saknēm,bez paaudžu krātām un tālāk pēcnācējiem nododamām vērtībām,dažādu demagogu viegli ietekmējamā masā ar noslieci uz perversijām,tieši tas arī ir atgriešanās sovokā un pagātnē.

    +6
    -14
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 02.08.2017. 12.25

    un to ideāls, īstenībā, ir PSRS, Krievija, Baltkrievija vai kas līdzīgs

    —————————

    Krievi, tā sauktās PSRS pastāvēšanas laikā, ir iznīcinājuši aptuveni 100 mazās tautības. Uz kaut ko līdzīgu nezināmu iemeslu dēļ mūs virza Soross un viņa dāsni apmaksātais un labi organizētais, bet patiesībā skaitliski niecīgais liberastu propagandistu pulciņš.

    Reiz jau Fretka rakstīja, ka Sorosa sapnis par “pasauli bez robežām” un valodas barjerām kaut kā baigi aizdomīgi sasaucās ar puķinistu mērķi par Eiropu no Vladivostokas līdz Lisabonai…

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 03.08.2017. 19.35

    Jā,kampaņas organizatori ar labi atlasītiem sarunu fragmentiem tā bija iecerējuši.Neizdevās.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Krotow > dzeris49 03.08.2017. 15.06

    Nav ko pīt iekšā sorosītus u.c. pasaku pasaules varoņus ja pats dzīvo kā tjerpila un mazāko neērtību gadījumā bēg projām uz vietu, kur siltāk. Kamēr Latvijas iedzīvotāji publisku masu protestu vietā (miermīlīgu, bez logu dauzīšanas) pakos mantiņas un brauks projām, tikmēr viss šeit turpināsies pa vecam. Pēc oligarhu sarunu publicēšanas pie Saeimas vajadzēja stāvēt 50 000 lielam pūlim ar prasību sodīt vainīgos. Un stāvēt līdz pozitīvam rezultātam.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Džerijs Šterns 02.08.2017. 07.42

Then again, vismaz 2 no tām iniciatīvām, kas ieguvušas virzību, nāk no domubiedru grupas, kas šopavasar kļuvusi par jauno partiju. Tā ka tomēr cerības ir, pieredze gadās visāda ;) painteresējieties par Progresīvajiem.

+14
-8
Atbildēt

8

    Ēriks > Džerijs Šterns 02.08.2017. 08.25

    • arī Latvijā jāpieņem likums, kas dotu iespēju nelaulātiem pāriem reģistrēt savu

    kopdzīvi un kļūt par juridiski atzītu ģimeni neatkarīgi no dzimuma;

    • katram bērnam, kurš piedzimst Latvijā pastāvīgi dzīvojošiem cilvēkiem, pilsonība

    jāpiešķir automātiski;

    • pašvaldību vēlēšanu balsstiesības jāpiešķir ikvienam iedzīvotājam, kurš pastāvīgi

    dzīvo konkrētās pašvaldības teritorijā vismaz piecus gadus un ir sasniedzis 16 gadu

    vecumu;

    Secinājums:lienošās kolonizācijas atbalstītāji un seksuālo noviržu propagandētāji.Tā mēs kolonizācijas sekas nekad nelikvidēsim.

    +8
    -15
    Atbildēt

    0

    basta > Džerijs Šterns 02.08.2017. 10.04

    to Džerijs Šterns

    Kā zināms “progresīvo” līderis Graudiņš, tāpat, kā JaunaiKP, ir LC mērglis.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    basta > Džerijs Šterns 02.08.2017. 11.12

    Palasīju: http://www.progresivie.lv/principi/

    Visu to pašu latviešu valstij un tautai gribēja arī LC komunistu cūkas un čekas pederasti un tādi paši neizpildāmi solījumi. Ja nu latvieši tik ļoti būs sajukuši prātā, ka uzskatīs par privilēģiju nepieciešamību nelegāliem imigrantiem un pederastiem, nobalsos par Vienotību vai SC.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Džerijs Šterns 02.08.2017. 21.19

    Ir otrādi,partnerattiecību likuma aizsegā seksuālās novirzes sabiedrībai visām varītēm mēģina uztiept par absolūtu normu.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Džerijs Šterns 02.08.2017. 08.44

    Pēc programmas izskatās, ka īpaši neatšķiras no tiem jaunajiem viņķelistiem Par. Kārtējā kreisā un antilatviskā šļura.

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    Džerijs Šterns > Džerijs Šterns 02.08.2017. 18.25

    Varbūt kādreiz es sapratīšu, kas tiem dzīvē tāds noticis, kas par visām varītēm partnerattiecību likumu tikai un vienīgi ar gejiem saista.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Džerijs Šterns > Džerijs Šterns 02.08.2017. 10.48

    Tikai atšķirībā no otrā, pirmais bija LC iekšējais opozicionārs un tika no vairākuma neuzklausīts ar savām “nenaudiskajām idejām”. Palasiet labāk par Baltijas brīvības un miera kuģi un Māra nopelniem tajā.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

Anonīms 02.08.2017. 10.53

savulaik strīdējos ar jaunu puisi – zemessargu, viņš apgavoja, ka kremlis ietekmē vēlēšanu rezultātus ASV, es teicu, ka nē. Nu ka tā nevar būt, jo ASV taču ir CIP un ir FIB un galu galā – nu tiešām , nu nav taču nekādi zīdaiņi tie amerikāņi un tas puisis man saka tādus vārdus – amerikāņi vienkārši ir cita kultūra, viņi nespēj iedomāties, nespēj iztēloties to zemiskumu, to necilvēcību , kas nāk no kremļa. Un tai brīdī es tā kā paliku domīga, šo apgalvojumu noliku savos prāta failos vēlākai apstrādei.

Un tikai vakardien , jaunajā RL lasot interviju ar Franku Kameņecki

https://www.rigaslaiks.lv/zurnals/sarunas/apvalks-kura-glabajas-dns-19047

Un tas trakākais, kas man notirpināja astes kaulu bija stāsts par to , kā PSRS noslēdza līgumu par baterioloģisko ieroču aiziegšanu un iznīcināšanu un tai pašā dienā izdeva slepenu pavēli raķešu galviņas apbrunot ar baku infekcijām.

Es – vienkāršā tauta – šausminājos – nu neesmu tacu jauna meitene, zinu taču visu to okupācijas vēsturi, tās šausmas un tomēr … tas mani atkal un atkal stindzina un dzen panikā, tā mūsu valsts virzīšana šī nezvēra skavās …

Jā – tā kā – es saku , ka atbildība ir nevis vienkāršai tautai, bet elitei – tai , kura manipulē ar tautu, tai , kurai pieder informācija.

Tā ir daļa „vienkāršās tautas”, kura ar savu bezatbildību un egoismu kaitē pārējiem un uztur visu to šmuci, kas notiek Latvijā.

+7
-2
Atbildēt

1

    edge_indran > Anonīms 02.08.2017. 17.11

    ————-

    “Vienkāršo tautu” vainot nevajag, jo karus un šmuces vienmēr izraisa “augsti izglītotā” sabiedrības daļa – intelektuāļi, aristokrātija u.c. ar “zilajām asinīm”.

    Šausmu stāsti par PSRS un Krievija parādīsies aizvien biezākā slāni, par to brīnīties nevajag. Būsim reāli – 3.Pasaules kara propagandisti strādā, lai piesegtu savus iespējamos nedarbus.

    “Mirušos slavina – dzīvos nogalina.” Jezuītu darbības būtība.

    «Pastāv militārā iespēja – iznīcināt Ziemeļkorejas programmu un pašu Ziemeļkoreju,» sacīja ar kareivīgiem ārpolitikas uzskatiem pazīstamais republikāņu senators.

    Ja Ziemeļkorejas programmu neizdosies apturēt ar diplomātiskiem soļiem, bet spiedienam pret Ziemeļkorejas kaimiņvalsti Ķīnu nebūs rezultātu, ASV neatliks nekas cits, kā spert militārus soļus, viņš pieļāva.

    http://i2.apollo.lv/img_thumbs/23_9b8f1/201708/522/t_957761.jpg

    http://apollo.tvnet.lv/zinas/tramps-ir-gatavs-karam-ar-ziemelkoreju/802538

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu