Uz "oligarhu sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisiju aicinās arī Lembergu, Šleseru un Dūklavu • IR.lv

Uz “oligarhu sarunu” parlamentārās izmeklēšanas komisiju aicinās arī Lembergu, Šleseru un Dūklavu

46
NULL
Inguna Sudraba. Foto: Zane Bitere, LETA

Judins: parlamentārās izmeklēšanas komisija uz pirmo sēdi varētu sanākt 8.augustā

Uz “oligarhu sarunu” parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdēm plānots aicināt arī partijas “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, ekspolitiķi Aināru Šleseru un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS), aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Vaicāta par šo personu aicināšanu, Sudraba atbildēja, ka viņi ir jāaicina uz komisiju, jo ir svarīgi izvērtēt sarunu konkrētās daļas, kas rada aizdomas par valsts nozagšanu.

Komisijas pirmā sēde paredzēta 8.augustā, kad ar ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvjiem plānots izrunāt līdzšinējos procesus saistībā ar “oligarhu sarunām” un to tālāko gaitu. Tāpat komisija pārrunās konkrētās epizodes, kurām jāpievērš īpaša uzmanība izmeklēšanas gaitā.

Sudraba pašlaik strādā pie komisijas darba dokumentācijas jautājumiem, tajā skaitā plānots nosūtīt vēstules ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram un KNAB vadītājam Jēkabam Straumem, aicinot tiesībsargājošās institūcijas deleģēt savus pārstāvjus darbam kopā ar komisiju.

Tāpat ar KNAB gaidāmo deleģējamo pārstāvi plānots vienoties par to, kādā veidā deputāti iepazīsies ar KNAB rīcībā esošajiem “oligarhu lietas” materiāliem. Deputāti varētu doties uz tiesībsargājošo iestādi, lai iegūtu nepieciešamo informāciju.

Komisijas priekšsēdētāja Sudraba plāno atteikties no atalgojuma par komisijas vadīšanu, aģentūrai LETA apliecināja politiķe. Savukārt priekšsēdētājas vietnieks Mārtiņš Šics (LRA) iecerējis ziedot vai izmantot labdarības mērķiem papildu atalgojumu.

Komisijas pārstāvis deputāts Andrejs Judins (V) sociālajā tīklā Twitter raksta, ka “iespējams, sarunai ar I.Sudrabu bija jēga. Viņa gatava sasaukt PIK [parlamentārās izmeklēšanas komisijas] sēdi nevis 21.08, bet jau 8.08.”. Tomēr Judins, kurš komisijas vadītāja vēlēšanās Sudrabai zaudēja, nevar izslēgt, ka komisijas sēdi 8.augustā sasauks tikai, lai imitētu darbu, bet sēde nenotiks, jo nebūs kvoruma.

Saeimas deputāti saņem piemaksas par atsevišķu pienākumu veikšanu, piemēram, par komisiju vai frakciju vadību, darbu parlamenta Prezidijā. Tās apmērs tiek noteikt līdzīgi kā deputāta alga – piemērojot noteiktu koeficientu vidējās darba samaksas apmēram noteiktā gadā. Šogad mēnešalgas daļa par parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amatu būtu 1137 eiro mēnesī, bet priekšsēdētāja biedra amatu – 286 eiro mēnesī.

No piemaksas var atteikties, vēršoties ar iesniegumu Saeimas Prezidijā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pagājušajā nedēļā aicināja Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību “Rīdzenes sarunu” parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, tāpēc ka “oligarhu sarunās” tikusi pieminēta arī Sudraba.

“Oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijā strādā arī Andrejs Judins (V), Igors Pimenovs (S), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) un Ainārs Mežulis (ZZS).

(papildināta no sākuma)

Komentāri (46)

tonijs 31.07.2017. 14.17

Tas izskatās pēc mēģinājuma par varēm palikt komisijas vadītājas amatā. Varbūt viņa ir gatava pat kaut ko piemaksāt?

+13
-1
Atbildēt

1

Es 31.07.2017. 15.43

Labdien! Cik nepārdomāts Sudrabas solis! Tagad viņa ir nevis parādījusi savu nesavtību, bet gan ieinteresētību palikt amatā. Traktēt to var gan kā vienaldzību pret komisijas grašiem, kur samaksās par pareizu komisionēšanu pamatīgi, vai arī kā vēlmi izkalpoties kādu acīs…

Tas ir pierādījums, ka Sudraba un viņas padomdevējiem ir vāji ar politikas izpratni un loģiku…

+11
-1
Atbildēt

6

    basta > Es 31.07.2017. 19.09

    to Valdis

    “Tagad viņa ir nevis parādījusi savu nesavtību, bet gan ieinteresētību palikt amatā.”

    Sudraba atcerās ar ko Kažociņam un Rubesai beidzās vēlme par pārdoto sirdsapziņu, proti novēršot vainu Zolitūdes slaktiņā no Ušakova, Dombrovska un Sprūdža, saņemt adekvātu kompensāciju.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > Es 31.07.2017. 19.15

    to Valdis

    “kurš beidzot iztrenkās partijas un pasludinās, ka visi esam laimīgi, kalpojot kremlim.”

    Kremlim kalpo tie pidarasi, kuriem ar SC ir identiska attiesme pret 16. martu un 9. maiju, tie, kas fanātiski sargā čekas maisus un dala UA Krievijas bandītiem un čekistiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 31.07.2017. 17.58

    nūūū – kā jau es iepriekš rakstīju, domāju , ka attiecībā uz Latviju Putins &Co atpūšas … un kaut kādas komisijas pļāpas uztrauc tikai mūs – IR komentētājus – pat ne visu Latviju …

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 31.07.2017. 15.52

    nē, tas pierāda, ka mēs kremlim esam sīkas mušiņas, kuru dēļ nav vērts iespringt , gan jau , ka sudrabai tika parādīts kulaks un pateikts – nu vecā – davai – joki nebūs ! – pamēgini tik izgāzties …

    iespējams es esmu samaitātaka, bet iespējams – gudrāka

    tai RL rakstā ir minēts, ka kurš tur filososfs intuīciju uzskata par gudrības pazīmi – un man jādomā – diezgan bieži mana intuīcija nostrādā – tādad – kaut kāda gudrība man tomēr ir

    un tomēr – cik nožēlojami , nav taču nekāda gaļina serebreņņikova – mūsu pašu inguna un sudraba –

    un nemēginiet man iebilst, kad esaku ka saeima ir mauku māja ….

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > Es 31.07.2017. 16.39

    Kremlis? Vai negrābjam par augstu plauktos? Kremlim tomēr būtu kāds, kas izstāsta inhunai, ka tā nu gan nevajaga darīt. Jāsola, ka visbargākā veidā izmeklēs un sodīs vainīgos, visbargākā. Bet Inhuna – kažokādu lidotāja, saka, man piķi nevajaga… Nu, stulba kaza un nekādu gurdu padomdevēju…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > Es 31.07.2017. 18.36

    Nu, tas tiesa, ka lielākā daļa latviešu ir apmierināti ar sviem kakla kungiem un viss pēc kā alkst ir Ulmanis II, tauatas vēlēts prezidents, kurš beidzot iztrenkās partijas un pasludinās, ka visi esam laimīgi, kalpojot kremlim.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

vvilums 31.07.2017. 16.51

Sudraba atteiksies no atalgojuma par parlamentārās izmeklēšanas vadīšanu.

Ar to par maz. Viņai vajag vēl publiski atteikties no naudas, ko kremlis pirms saeimas vēlēšanām tai iemaksāja .

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu