Prezident, jālabo Saeimas apkaunojošais balsojums! • IR.lv

Prezident, jālabo Saeimas apkaunojošais balsojums!

46
Saeimas deputāti Inguna Sudraba (NSL) un Igors Pimenovs (Saskaņa) balso par parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju. Foto: Edijs Pālens, LETA
Raivis Dzintars

Atklāta vēstule Valsts prezidentam saistībā ar tā dēvēto “oligarhu lietu”

Saistībā ar tā dēvēto “oligarhu sarunu” publiskošanu Jūs esat paudis atbalstu Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei. Vēl jo vairāk – lai nepieļautu atsevišķu ietekmīgu cilvēku un to apšaubāmas darbības ēnu pār Latvijas parlamentu un politisko vidi kopumā, Jūs aicinājāt Saeimu nekavēties ar šādas izmeklēšanas komisijas izveidi un sasaukt tās sēdi iespējami ātrāk.

Krievijas iespējamā ietekme un Kremļa sadarbības partnera “Saskaņas” lobēšana ir jautājums, kas “oligarhu sarunu” kontekstā Nacionālās apvienības vēlētājiem ir viens no būtiskākajiem. Šādos apstākļos balsojums par Ingunu Sudrabu kā izmeklēšanas komisijas vadītāju ne tikai palielina sabiedrības neuzticību, bet demonstrē ņirgāšanos un visatļautību.

Inguna Sudraba iespējamās “oligarhu sarunās” minēta kā premjers, par kuru nolemts Maskavā. Neatkarīgas Latvijas amatpersona nav izraugāma Maskavā. Jau šādai iespējamībai vajadzētu kalpot par politiskās vides mobilizējošu faktoru, lai izteikumus rūpīgi izmeklētu. Ar šādu aicinājumu esmu personīgi vērsies Drošības policijā. Arī parlamentārai izmeklēšanas komisijai šī epizode būtu jāizanalizē un jāsniedz pilsoņiem pārliecinošas atbildes. Šādas komisijas vadību atklātā balsojumā uzticēt pašai Ingunai Sudrabai no attiecīgo politiķu puses ir amorāls un bīstams izaicinājums. Tā ir rotaļāšanās ar Latvijas valstiskumu, ko neatkarīgi no politiskās piederības un pārliecības mēs nedrīkstam pieļaut.

10. Saeimas vairākuma balsojums par aizliegumu veikt kratīšanu tā brīža deputāta Ainara Šlesera dzīvesvietā bija simbolisks solis, kas toreiz lika prezidentam izšķirties par parlamenta atlaišanu. Minētais balsojums ciniskuma apmērā, manuprāt, atpaliek no tā, ko Saeima nupat piedzīvoja izmeklēšanas komisijas vadības vēlēšanās.

Prezidenta kungs! Nacionālā apvienība rosinās atcelt izmeklēšanas komisijas vadītāju jau tuvākajā komisijas sēdē. Aicinu Jūs aktīvi iesaistīties, uzrunāt partiju pārstāvjus un panākt, ka apkaunojošais balsojums jau drīzumā kļūst par izlabotu kļūdu. Šis nav jautājums par parlamenta demokrātiski izdarītu izvēli. Balsojums, kas simbolizē attieksmi pret draudiem nacionālai drošībai, vienojis nekur neformulētu politisku aliansi, no dažādu partiju, tai skaitā “Saskaņas” pārstāvjiem. Notikušais uzticību Latvijas valstiskumam var ievainot vairāk nekā ārvalstu hibrīdkara elementi, ja vien šis gadījums nav par tādu jau uzskatāms.

Valsts prezidenta goda lieta un pienākums ir šādās situācijās apliecināt savu ietekmi un varēšanu. Gaidot Jūsu rīcību,

ar cieņu,

Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs

 

Komentāri (46)

nomale 28.07.2017. 14.27

Man ir daudz ko pārmest gan Raivim Dzintaram, gan NA, tomēr šobrīd mēs esam vienos ierakumos tāpēc atbalstu aicinājumu un parakstos zem tā!

+17
-2
Atbildēt

13

    basta > 29.07.2017. 23.54

    to dzeris49

    “Un būt ar Dzintaru vienos ierakumos – es kaut kā neriskētu”

    Viņš pat neriskētu, lai tu, koprofāg, viņu nesazāļotu un neizdupsētu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 29.07.2017. 18.56

    Dzintars ir vienos ierakumos ar ZZS un arī ar SC.

    Tā ir NA būtība.

    Pārējais viss ir tikai retorika, liekulība un populisms.

    Tad, kad pret Sudrabu jau pāris dienās vēršas internetā visi kaut cik sakarīgi komentētāji, Dzintars, kas lidz šim izlikās, ka neko nezina, utt., pēkšņi pamostas un sāk atkārtot to pašu, jo uz šo brīdi viņam tas ir izdevīgi.

    Un būt ar Dzintaru vienos ierakumos – es kaut kā neriskētu, tas ir tas pats, kas būt ierakumos ar ZZS un SC, nu nevajag jau būt tik naiviem, un jāmēģina diferencēt vārdus un darbus.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 30.07.2017. 13.51

    Racionāli būtu tomēr aiziet un nobalsot kaut vai par to mazāko ļaunumu.

    Ja visi sakarīgi un domājoši cilvēki balsot neies, saprotams, vadoties no viscēlākajiem principiem, tad kurš no tā gūs labumu?

    Protams, ka tas aptaurētais ZRP elektorāts, Vienotības elektorāts, un SC elektorāts balsos, un viņu % Saeimā tikai pieaugs, ar visām no tā izrietošām sekām valstij un sabiedrībai.

    Tas ir tas pats, kas labprātīgi atteikties no savām tiesībām, un ļabprātīgi atdod valsts likteni dzera,nomales, zanEs,centruma utt., kas ir ZRP, SC,MĒS PAR,JKP un Vienotības vēlētāju arhetips, rokās.

    Un tad mūs sagaida īsts murgs, salīdzinot ar kuru patreizējā situācija izskatīsies kā idille.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 29.07.2017. 19.27

    Jā,jā,nav ko tev nemazām celties augšā,paliec tik ierakumos ar SC un zatleristiem.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 28.07.2017. 15.21

    ————-

    “Raivis Dzintars – nākamais Latvijas prezidents.” A.Grūtups.

    ======================================================================================

    Tieši tā! Kā tādās reizēs izsakās – ja uguns pakulās, tad jārīkojās aktīvi.

    http://puaro.lv/wp-content/uploads/2017/06/Bailes1-570×381.jpg

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > 29.07.2017. 21.52

    …Dzeri….neesi, nu, tik bargs pret Dzintaru un NA…kuri gan tur nav liekuļi un divkoši, kas neizmanto situāciju, lai noturētos uzmanības centrā?…vai tādi nav aizgājēji no Vienotības?…tiem Vienotība līdz kaklam un tur notiekošo izturēt vairs nevar ne mirkli, tomēr Vienotības deputātu mandātus nenoliks gan…Nacionālās apvienības Mūrniece skaidro sabiedrībai, cik svarīgi ir balstīt šo valdību, jo vēl tik daudz darāmā…nu, labi – NA var saprast, tiem Kučinskis un solītie neapdraudētie amati bija noteicošie, lai ideoloģiskie partneri ZZS tiktu pie valdības vadīšanas…un…Viņķele un tās “aizgājēju” bariņš nešūpošot valdību – tas apliecina, ka abu dāmu (Viņķeles un Čigānes) uzticības zvērests zaļzemniekiem joprojām ir spēkā…”aizgājēju” cinismu var salīdzināt ar Kūtra un Šica nekaunību…”aizgājējus” no Vienotības pat ar koku neaizdabūs, jo, kur vēl veiksmīgāk popularizēt savu topošo politisko partiju kā no Saeimas tribīnes…bezmaksas reklāma garantēta līdz pat nākošajām vēlēšanām…pie tam – uz Vienotības rēķina…ja jau Vienotība “gaišajiem prātiem” tik nepieņemama – nolieciet mandātus, lai vairāk kā gadu viņu vietā var strādāt nākošie Vienotības deputāti, kuri vēlēšanās palika aiz svītras…jauni cilvēki, jaunas idejas, jaunas vēsmas, kas iespējams – varētu mainīt sasmakušo mikroklimatu partijā…

    …Smiltēns cīnās ar Āboltiņu un dara tieši to pašu, ko pārmet Āboltiņai…pat vairāk – vēlas būt vienīgais(!) un nodrošinātais(!) kandidāts partijas vadībai…nevis vēlas tikt demokrātiski ievēlēts, bet pieprasa sev garantijas… “jaunā cerība” Smiltēns sevi noraka tik zibenīgi, pat pārspējot Zatleru…

    …tas, kas šobrīd notiek Saeimā un politikā – var tikt nosaukts par ļaunāko murgu…katrs domā par sevi un pat neslēpjas…nekaunas un nebaidās…

    …nu ir tas brīdis, kad varu teikt – nākošajās vēlēšanās manu balsi nedabūs neviens politiskais spēks…piedodiet, es šai balagānā vairs nepiedalos…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > 30.07.2017. 10.08

    Sekmīgi piedalījusies V un tās partneru graušanā, zanE vairs vēlēšanās nepiedalīsies?:) Tavu darbu turpinās Par un progresīvie, par kuriem tu klusi nobalsosi:)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > 31.07.2017. 03.21

    to Ēriks

    Saproti taču, kāpēc apzīmējums “pederasts” tiek lietots arī kā lamu vārds.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > 31.07.2017. 03.20

    to dzeris49

    No Vienotības čekas saimnieki uz nākamām Saeimas vēlēšanām būs atkratījušies, tagad svarīgi, lai SC un JaunāKP nedabū 50%+1 balsi, jo tad mūs sagaida tas pats, ka ja Putina kucēm: Zatļeram un Ušakovam, būtu izdevies fašistiskais – neostaļiniskais valsts apvērsums.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 30.07.2017. 23.25

    Minimums – tas vienmēr ir vairāk par neko.Pēdējās dienās tik daudz ziņu par teroraktiem,Anglijā vienu latvieti dvieļugalva nupat nodūris,bet jēlais Rinkēvičs kaut ko buldurēja par vienatnē palikšanu pret visu Eiropu,mērkaķis…Vienotība godam nopelnījusi skuju taku.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 30.07.2017. 08.52

    ZanE – principā jau es Tev piekrītu, Latvijas politiķi un tas, kas notiek politikā, ir ļauns murgs, un var izraisīt tikai vemšanas refleksu.

    Bet, tas “manu balsi nedabūs neviens politiskais spēks”, manuprāt, ir emocionāls, nevis racionāls lēmums.

    Racionāli būtu tomēr aiziet un nobalsot kaut vai par to mazāko ļaunumu.

    Ja visi sakarīgi un domājoši cilvēki balsot neies, saprotams, vadoties no viscēlākajiem principiem, tad kurš no tā gūs labumu?

    Protams, ka tas aptaurētais ZZS elektorāts, NA elektorāts, un SC elektorāts balsos, un viņu % Saeimā tikai pieaugs, ar visām no tā izrietošām sekām valstij un sabiedrībai.

    Tas ir tas pats, kas labprātīgi atteikties no savām tiesībām, un ļabprātīgi atdod valsts likteni “basta”, Ēriks, fretka, utt., kas ir ZZS, SC un NA vēlētāju arhetips, rokās.

    Un tad mūs sagaida īsts murgs, salīdzinot ar kuru patreizējā situācija izskatīsies kā idille.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > 30.07.2017. 21.48

    …zini, Ērik, Jūs to esat pelnījuši – balsojiet par nacionālā minimuma garantiem un sarkanzaļajiem “zemniekiem”….pie velna – kādi vēl zemnieki, kādi vēl nacionāļi!?!…gan vieni, gan otri prihvatizējuši nosaukumus un uz tā rēķina – slaidi iebrauc Saeimā….muļķīši un apmātie uz to uzķeras….nu, tad – dzīvojiet ar savu iedomu augli, radiet sev laimības zeme…nesanāk?…kā tad tā?……………

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 28.07.2017. 15.13

    piekrītu:)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 28.07.2017. 09.11

Vēstules saturam var piekrist, taču vēl papildus, lai parādītu savu labo gribu, :) visu frakciju deputātiem savā “brīvajā laikā”ir daudz iespēju sekot līdz komisijas darbam, skatīties šai komisijai uz “pirkstiem” un laikus iejaukties, ja kas nenotiek tā, kā tam būtu jānotiek.

Te nu katra frakcija var izpausties un demonstrēt savu labo gribu un šādi uzņemties atbildību par notiekošo, kā arī uzsākt savu pirmsvēlēšanu kampaņu, kas šajā kontekstā nebūtu nekas nosodāms. :)

+13
-2
Atbildēt

0

vitalisvita 28.07.2017. 13.25

Jā, domāju, ka tā hibrīdkara saasināšanās jau notiek, un tā eskalācija var Valstī izraisīt nopietnu politisko krīzi.

Un ir tikai apsveicami, ka šo politiskās krīzes eskalāciju novērst cenšas valdību pārstāvoša politiskā partija, kas definējas kā Nacionālā Apvienība.

Novēlēsim vien veiksmi tās līdz-priekšsēdētājam un Saeimas NA frakcijas priekšsēdētājam Raivim Dzintaram.

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu