Mūrniece mudina ZZS apsvērt Dūklava nomaiņu saistībā ar "Rīdzenes sarunām" (papild.) • IR.lv

Mūrniece mudina ZZS apsvērt Dūklava nomaiņu saistībā ar “Rīdzenes sarunām” (papild.)

40
Ināra Mūrniece. Foto: Evija Trifanova, LETA

Tā kā ZZS pozicionējusi Dūklava atrašanos amatā kā valdības stabilitātes jautājumu, koalīcijas partijas nolēmušas “politisko laivu nešūpot”

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) saistībā ar tā dēvētajām “Rīdzenes sarunām” būtu jāapsver sava pārstāvja Jāņa Dūklava nomaiņa zemkopības ministra amatā, savukārt pašam Dūklavam būtu jāuzņemas politiskā atbildība un jāatkāpjas no amata, intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Politikā ir tā, ka iesaukas pielīpot, un, ņemot vērā, ka Dūklavam pielipusi iesauka no šīm sarunām, ZZS būtu jāvērtē, kā šo situāciju risināt, teica Mūrniece.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK pārstāve pauda, ka ZZS ir jauni un jaudīgi politiķi, kas varētu stāties zemkopības ministra amatā, un šai politiskajai organizācijai vajadzētu apzināties, ka situācija jārisina ilgtermiņam, nevis īstermiņam.

Tomēr ZZS pozicionējusi Dūklava atrašanos amatā kā valdības stabilitātes jautājumu, koalīcijas partijas, apzinoties iespējas, nolēmušas “politisko laivu nešūpot”, teica Mūrniece.

Viņa arī teica, ka politiķi mēdz apšaubīt sarunu autentiskumu. Tomēr viens sarunās minētais politiķis esot atvainojies, bet Dūklavs pats vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot pārbaudīt par viņu publiskoto informāciju, līdz ar to atzīstot, ka publiskotās sarunas ir autentiskas.

Mūrniece pozitīvi vērtē parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, kas liecina, ka parlamentam ir svarīgi, kāda ir politika, kādas ir vērtības. No izmeklēšanas komisijas ieguvums gan nebūs tūlītējs, tomēr ir svarīgi, ka par to tiek domāts. “Cerams, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija mudinās politiķus domāt ilgtermiņā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atkārtoti uzsvērot, ka Dūklavam būtu jāuzņemas politiskā atbildība un jāatkāpjas no amata.

Politiķu mudinājumi apsvērt zemkopības ministra Dūklava demisiju ir uzskatāmi par mēģinājumu politiski spodrināt savas spalvas, uzskata Zaļo un zemniekus savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis (ZZS).

Pirms mudinājumiem izvērtēt Dūklava demisijas iespēju ir jāsagaida Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudes rezultāti, teica Brigmanis. Viņš esot aicinājis Dūklavu iespējami ātri publiskot atzinumu pēc šīs izmeklēšanas. “Sagaidīsim rezultātus, un tad būs reakcija,” solīja deputāts.

Viņš arī mudināja Mūrnieci vispirms tikt galā ar problēmām savā partijā.

Jau ziņots, ka Dūklavs noliedza no žurnālā “Ir” publicētajām viesnīcā “Rīdzene” noklausītajām sarunām izrietošo, ka viņam pastarpināti piederētu zemesgabals Rīgas brīvostas teritorijā. KNAB pēc ministra lūguma sāka pārbaudi par viņa, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā.

Partija “Vienotība” par šo informāciju rosināja ZZS izvērtēt iespēju virzīt jaunu kandidātu pašreizējā zemkopības ministra Dūklava vietā, taču šis ierosinājums atsaucību neguva.

(papildināta ar Brigmņa teikto)

Komentāri (40)

nomale 26.07.2017. 13.04

Lembergs – mērs, Dūklavs – ministrs, Sudraba – saeimas komisijā. Ko vēl var vēlēties? Bezkaunības ministriju ar neierobežotu pieeju Eiropas naudai?

+8
0
Atbildēt

2

    basta > 26.07.2017. 13.11

    to nomale

    Ušakovs – mēris, Rinkēvičs un Kazlovskis – ministri, Sudraba – saeimas komisijā. Ko vēl var vēlēties? Bezkaunības ministriju ar neierobežotu pieeju Eiropas naudai?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > 26.07.2017. 15.16

    >nomale

    Bezkaunības ministrijas funkcijas veiksmīgi realizē ZZS ideoloģiskais pārinieks no Nacionālās apvienības Gerhards, dāsni dalot ES struktūrfondus Ventspilij, bet tiesisko aklumu garantē Rasnačs.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

lno 26.07.2017. 09.47

Kādēļ noklusēts, ka Mūrniece vīlusies par Sudrabas iekļaušanu parlamentārajā izmeklēšanas komisijā?

+8
-2
Atbildēt

2

    Austras koks > lno 26.07.2017. 09.53

    Jā, sarunās Sudraba bija minēta kā kremļa projekts, un tagad šo iekļau komisijā par sarunām :))) Delfos virsrakstā pat ir ielikts, ka Mūrniece vīlusies par Sudrabas iekļaušanu komisijā.

    Bet IR to ir izrediģējis, jo viņiem apkarošanas mērķis ir tikai ZZS, bet Saskaņa un citi kremļa projekti viņus netraucē. Apskatījos to ziņu citos portālos, tur nav tā, ka IR būtu vienkārši izmetis pāris rindkopas no ziņas, kur pieminēta Sudraba. Tur pie tās teksta rediģēšanas ir bijis stipri jāpiedomā. Tā kā IRs atkal ir parādījis savas reālās prioritātes.

    Es neaizstāvu ZZS, bet tikai norādu iz IR selekciju info atlasē un pasniegšanā, kas attiecīgi norāda uz IR prioritātēm – IRs kremli uzskata par mazāk bīstamu nekā Lembergu un ZZS.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > lno 26.07.2017. 10.27

    Atvainojos IRam, šī ziņas versija izskatās ir no LETAs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 26.07.2017. 10.29

kāpēc mudina, nevis pieprasa ? kas tā par muļļāšanos?

+7
-1
Atbildēt

2

    basta > Anonīms 26.07.2017. 10.32

    to Skaisle

    Kāpēc vispār jāņem rokās fekāliju maisiņi ar Vienotības logo?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 26.07.2017. 11.03

    basta, es negribu, ka tu man visu laiku staigā pakaļ , u liec man mieru !

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu