Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Valeriāns un tūkstoš planētu pilsēta
Kristīne Simsone


ooo
 Valeriāns un tūkstoš planētu pilsēta / Valerian and the City of a Thousand Planets. Saistoši palūkot, cik tehniski iespaidīgu zinātniskās fantastikas piedzīvojumu drāmu ir iespējams uztapināt «tepat», Eiropā. Francijā uzņemtā filma – komiksa ekranizācija – ar radošajiem risinājumiem līdzinās futūristiskai brīnumpasaulei (darbība noris 28. gadsimtā). Filmas režisora Lika Besona stāstniecības spējas gan rūk gandrīz ar katru nākamo filmu. Stāstā par kādas tālas planētas glābšanu it visa ir par daudz – intensitātes, personāžu, notikumu, bet par maz iedziļināšanās. Kino no 28. jūlija.

ooo Vāģi 3 / Cars 3. Trešā Pixar studijā tapusī animācijas filma par cilvēkveidīgajiem sacīkšu vāģīšiem atstāj iespaidu, ka veidotājiem stāstā vairs nekas daudz nav piebilstams. Lai vai kā, pat spītējot atkārtojumiem un nedaudz vienmuļajam vēstījumam par kārtējiem sacensību (un sāncensības) piedzīvojumiem, filmai vēl ir gana daudz enerģijas un harismas. Pixar meistarība arī neaprobežojas tikai ar animācijas pratiskajām niansēm – veidotāji labi izprot to, kā ar humoru un sižeta pavērsieniem uzrunāt jaunāko publiku.No 28. jūlija.

Gāzi grīdā / Overdrive. Francijas un ASV kopražojumā tapis spraiga sižeta trilleris, kas lūko publiku pievilināt gan ar veidotāju komandas lauriem (producenti ir veidojuši popkultūrā bieži citēto trilleri Nolaupītā ar Liamu Nīsonu), gan ar stilizētām detaļām: darbība noris Francijas dienvidos un ietver spožus retro auto. Vienu no diviem brāļiem – autozagļiem – attēlo Klinta Īstvuda dēls Skots Īstvuds. Neesmu redzējusi. No 28. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu