Gerharda atbilde RD opozīcijai ir izlocīšanās • IR.lv

Gerharda atbilde RD opozīcijai ir izlocīšanās

46
Kaspars Gerhards. Foto: Ieva Leiniša, LETA
Jānis Bordāns

Jādomā, ka runas par to, ka Saskaņai un VL/TB/LNNK ir viens saimnieks, nav bez pamata

Rīgas domes (RD) opozīcijas frakcijas joprojām nav saņēmušas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra (VARAM) Kaspara Gerharda argumentētu atbildi uz pirms teju mēneša rakstīto iesniegumu un par VARAM vēstuli Rīgas mēram Nilam Ušakovam esam uzzinājuši tikai no masu informācijas līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka RD iepriekšējais sasaukums savā pēdējā sēdē grozīja pašvaldības nolikumu tā, lai Saskaņai/GKR nodrošinātu stabilu vairākumu visās komitejās par spīti tam, ka atbalsts pašvaldības valdošanai partijai ir samazinājies. To uzskatāmi apliecināja pašvaldību vēlēšanu rezultāti.

Mēs vērsāmies pie ministra, jo bija skaidrs, ka iepriekšējā sasaukuma izdarītie grozījumi pašvaldības noteikumos ir pretrunā Satversmei un citiem likumiem. 

Tā vietā, lai atbildētu pēc būtības un pretlikumīgos noteikumus atceltu, VARAM pauž neskaidru pozīciju. No vienas puses, ir paziņojums, ka RD noteikumi ir pretrunā ar likumu, taču rīcība neseko. Ministrs ir aicinājis RD precizēt un koriģēt, taču pa to laiku darbs galvaspilsētas domes komitejās turpinās, balstoties uz pretlikumīgu spēku samēru, pārkāpjot vēlēšanu vienlīdzības principus.

Tas liek domāt, ka runas par to, ka Saskaņai un VL/TB/LNNK ir viens saimnieks, nav bez pamata. VARAM rīcībā ir instrumenti, lai prettiesisko situāciju galvaspilsētas pašvaldībā pārtrauktu bez ilgstošas iesniegumu futbolēšanas starp pašvaldību un pašvaldības pārraugošo ministriju. 

Gadījumā, ka ministrs nereaģēs un nenovērsīs netaisnību, apsveram vērsties tiesā.

Autors ir Jaunā konservatīvā partija

 

Komentāri (46)

traductrice 27.07.2017. 12.35

VARAM ministriju būtu pareizāk saukt NEVARAM. Jo tā nespēj NEKO ne vides aizsardzības, ne pašvaldību lietās.

+8
-1
Atbildēt

2

    basta > traductrice 27.07.2017. 13.27

    to traductrice

    Atgādināšu, ka ar, iespējami labāko, vides ministru izrēķinājās čeka demences skārtā kolorado lenteņa, Straujumas personā, bet Naudiņam čeka, Kukulīša personā, atņēma pielaidi valsts noslēpumiem.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    DD1 > traductrice 28.07.2017. 10.07

    > traductrice

    “VARAM ministriju būtu pareizāk saukt NEVARAM.”

    Izcili.

    0
    0
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 26.07.2017. 11.18

Latvijā un, domāju, ka citās valstīs arī, ir prakse savus pieņemtos likumus koriģēt, vai pat rakstīt no jauna, reaģējot uz konkrētu situāciju, kas rada divdomīgas darbības, kā, piemēram, šī RD komisiju veidošana.

Nesākšu spriest, cik Gerhards lokās un kurš kuram saimnieks, taču acīm redzams ir fakts, ka komisijas RD ir nokomplektētas netaisnīgi vismaz pēc likuma gara un, ja tomēr komisijas sastāvs ir sastādīts, formāli staipot likuma burtu, tad šis likums ir jālabo. Tātad, šī situācija RD vispirms ir Saeimas jautājums.

Ja tiek domāts par Latviju kopumā un par briesmām, kuras apdraud Latviju pēc Vienotības sabrukšanas, tad vislielākā muļķība šobrīd ir vēl “dzīvajām”, tā sauktajām “latviskajām ” partijām, sākt plosīt vienu otru, tā cerot tikt pie aukstākiem reitingu punktiem.

+9
-4
Atbildēt

3

    Ēriks > rinķī apkārt 26.07.2017. 12.30

    Vietējo blēžu gaudošana pēc revolūcijas ir vēl bīstamāka.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    cabulis > rinķī apkārt 26.07.2017. 12.34

    Vai tad reitingus mēra temperatūras skalā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > rinķī apkārt 26.07.2017. 12.04

    “… Ja tiek domāts par Latviju kopumā…”
    Pašlaik tiek uzkrāta milzīga melnā potenciālā enerģija, kas agri vai vēlu pāries negatīvā kinētikā. Partiju “plosīšanās” ir sava veida gruzdēšana, kas novērš (labākajā gadījumā) vai aizkavē sprādzienu. Pašreiz mūsu elites iznešanās neliecina izpratni “par briesmām, kuras apdraud Latviju”. Neaizmirsīsim, ka sprādzienu Latvijā nepacietīgi gaida kremlis, tādēļ labi nostrādā vietējo blēžu gaudošana pēc “stabilitātes”.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Anonīms 26.07.2017. 10.31

naciķis taču – slepenais kremļa draudziņš

nav ko gaidīt, ka cepti gaiļi dziedās , ticiet man – nedziedās !

un vispār – šito ministru ziepēs – vienā vannā ar rasnaču !!! – un šmucbedrē iekšā – mati ceļas stāvus, kad lasu , par ko Latvija pataisīta

+11
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu