ASV senatoram Džonam Makeinam diagnosticēts smadzeņu vēzis • IR.lv

ASV senatoram Džonam Makeinam diagnosticēts smadzeņu vēzis

10
Senators Džons Makeins. Foto: EPA/LETA

Makeins ir Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs

ASV republikāņu senatoram Džonam Makeinam ir diagnosticēts smadzeņu vēzis pēc tam, kad ārsti pagājušonedēļ izoperēja asins trombu virs viņa kreisās acs, trešdien paziņoja viņa birojs.

80 gadus vecajam senatoram ir agresīvs vēža paveids glioblastoma, informēja Mejo klīnikas ārsti Arizonas štata Fīniksas pilsētā. Tiek apsvērts tālāks ārstēšanās kurss, kas ietver ķīmijterapijas un apstarošanas kombināciju, ziņo LETA/AP.

“Piektdien, 14.jūlijā, senatoram Džonam Makeinam tika veikta procedūra asins tromba izoperēšanai virs viņa kreisās acs Mejo klīnikas slimnīcā Fīniksā. Sekojoša audu patoloģija atklāja, ka ar šo asins trombu ir saistīts primārs smadzeņu audzējs, kas pazīstams kā glioblastoma,” teikts Makeina biroja paziņojumā.

Makeins, kurš ir Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs, veseļojas savā Arizonas mājā. Ārsti paziņojuši, ka Makeins pēc operācijas pārsteidzoši labi atveseļojas.

Makeins 2008.gadā bija ASV prezidenta vēlēšanu kandidāts no Republikāņu partijas, bet tajās uzvarēja demokrātu kandidāts Baraks Obama. Senators ir regulāri apmeklējis Baltijas valstis un atbalstījis to neatkarības centienus, kā arī asi kritizējis Krievijas politiku.

Vjetnamas kara laikā Makeins kā pilots tika notriekts virs Vjetnamas un pavadīja tur kā karagūstenis piecarpus gadus.

 

Komentāri (10)

dzeris49 20.07.2017. 09.54

Ārkārtīgi žēl, viens no politiķiem, kura cilvēciskā būtība neatšķirās no viņa politskās līnijas, izcili vīrišķīgs un principāls cilvēks, kurš saprata, kas ir Putins un Krievija, un atklāti to izteica, aizejošā politiķu paaudze.

Jānovēl viņam izārstēšanos.

+10
-1
Atbildēt

0

LoveLove 20.07.2017. 10.56

Skumja ziņa, tomēr jācer uz Džona Makeina gribasspēku un izturību ārstēšanās procesā, un jānovēl sekmīga atveseļošanās. Viņš ir drosmīgs, principiāls un cilvēcīgs politiķis, kas var būt piemērs un iedvesma citiem.

+7
0
Atbildēt

0

lno 20.07.2017. 11.56

Žēl, ļoti žēl. Cerēsim!

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu