Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3

Nedēļas notikumi pasaulē


Tūkstošiem cilvēku
Facebook ievietojuši ierakstus ar mirkļbirku «Kremli, mūsu vēsturi nepārrakstīsi», atsaucoties uz lietuviešu žurnālista un rakstnieka Andrjus Tapina aicinājumu aktīvi reaģēt uz Krievijas Ārlietu ministrijas profilā izplatīto propagandas ierakstu, kurā Baltijas valstu nacionālie partizāni raksturoti kā Rietumu specdienestu atbalstīti noziedznieki. Tā Krievijas ĀM reaģēja uz NATO izveidoto filmu par nacionālās pretošanās kustību Baltijā.

Lielbritānija publiskojusi likumprojektu par politisko, finanšu un tiesisko saišu saraušanu ar Eiropas Savienību. Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES plānota 2019. gadā, un tā paredz arī izstāšanos no Eiropas Atomenerģijas kopienas (Euratom) un atteikšanos no ES Tiesas jurisdikcijas. 

No Lietuvas ievēlētajam Eiroparlamenta deputātam Rolandam Paksam izvirzītas apsūdzības lietā par tirgošanos ar ietekmi. Paksu savulaik impīčmenta ceļā atcēla no Lietuvas prezidenta amata. Apsūdzība ir par to, ka 2015. gadā mediju grupas Lietuvos rytas vadītājs Ģedvīds Vainausks vienojies ar Paksu, ka viņš par gandrīz 15 000 eiro lielu kukuli ietekmēs Valsts teritoriālās plānošanas un būvniecības inspekcijas darbiniekus, lai atļautu jauna tirdzniecības centra Norfa ekspluatāciju Prienu pilsētā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu