ES ministri Tallinā parakstījuši deklarāciju par 5G tīkla attīstību • IR.lv

ES ministri Tallinā parakstījuši deklarāciju par 5G tīkla attīstību

3
Ilustratīvs foto.

Deklarāciju parakstīja ministri no 28 ES dalībvalstīm, kā arī Norvēģijas

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu konkurences un telekomunikāciju jomas ministri otrdien Tallinā parakstīja kopīgu deklarāciju par vienotu pamatnostādņu izstrādi 5G tīkla standartiem un apstiprināja dalībvalstu vēlmi Eiropu virzīt kā 5G tirgus līderi, ziņo LETA/BNS.

Deklarāciju parakstīja ministri no 28 ES dalībvalstīm, kā arī Norvēģijas.

“Visi un viss nākotnē saziņā izmantos 5G tīklus. Un esmu priecīga, ka parakstījām šo deklarāciju,” sacīja ES prezidējošās valsts Igaunijas uzņēmējdarbības un informācijas tehnoloģiju ministre Urve Palo.

“Tas parāda, ka visas dalībvalstis domā par nākotni un vēlas vairot savienojamību un pacelt Eiropas digitālo konkurētspēju nākamajā līmenī. 5G ļaus Eiropā nodrošināt ātrāka interneta savienojumus un izstrādāt jaunas tehnoloģijas, piemēram, ar tīklu savienotas automašīnas, inovatīvas industriālās iekārtas un digitālās veselības iniciatīvas,” viņa klāstīja.

Deklarācijā ir uzskaitīti soļi, kurus dalībvalstis spers, lai ES raiti sāktu darboties 5G tīkli un ar tiem saistītie pakalpojumi. Tajā arī uzsvērta nepieciešamība radīt priekšnoteikumus, lai pilnībā izmantotu 5G potenciālu.

Aplēses liecina, ka 2020.gadā ar tīmekli savienoti būs 26 miljardi ierīču un 70% cilvēku būs viedtālrunis. 5G nākotnē būs pamats ES vienotajam digitālajam tirgum, moderniem sabiedriskajiem pakalpojumiem un inovatīvām lietotnēm, piemēram, automašīnu, māju un veselības pakalpojumu pārvaldīšanā. Spēcīga 5G attīstība ir būtisks aspekts ES konkurētspējai visā pasaulē.

Sakaru infrastruktūras piektā paaudze jeb 5G ir tehnoloģija, kas nodrošinās lietotājiem lielāku datu apmēru un garantētas kvalitātes savienojamību. Gaidāms, ka 5G standarts tiks pabeigts līdz 2020.gadam.

 

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu