"Delna": Dūklava palikšana amatā apkauno Ministru kabinetu • IR.lv

“Delna”: Dūklava palikšana amatā apkauno Ministru kabinetu

25
Jānis Dūklavs. Foto: Zane Bitere, LETA

“Delna” premjerministram nosūtīja otru vēstulei ar aicinājumu par ministru atkāpšanos

Zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) palikšana amatā apkauno Ministru kabinetu un mazina sabiedrības uzticību valdībai kopumā, pārliecināta biedrība “Sabiedrība par atklātību “Delna””.

Otrdien “Delna” nosūtīja Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) atkārtotu vēstuli ar aicinājumu pieprasīt Dūklava un satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) demisiju saistībā ar tā sauktajām “Rīdzenes sarunām”, kas, kā norādīja organizācija, liecina par iespējamiem pārkāpumiem.

Pēc publiski izskanējušās informācijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu veic resorisko pārbaudi par “Rīdzenes sarunās” izskanējušo informāciju, kas saistīta ar Dūklava īpašumu Rīgas brīvostas teritorijā. “Delna” uzskata, ka Dūklava palikšana amatā apkauno visu Ministru kabinetu un mazina sabiedrības uzticību valdībai kopumā, ziņo LETA.

“Delna” vēstulē Kučinskim pārmeta arī Dūklava iecelšanu par Kučinska vietnieku premjera prombūtnes laikā, “it kā nesaskatot šajā rīcībā valstiska mēroga risku”. Tāpat vēstulē atgādināts, ka “Rīdzenes sarunās” piedalījušās un minētas augstas Latvijas amatpersonas – Dūklavs un Augulis, turklāt abi ministri pērn augustā tikās ar Krievijas premjerministra vietnieku Arkādiju Dvorkoviču, par to iepriekš neinformējot Ārlietu ministriju. “Delna” norādīja, ka toreiz organizācija Kučinskim vaicājusi par šo tikšanās, uz ko atbilde pēc būtības neesot saņemta, līdz ar to organizācija uzskata, ka Kučinskis ir “sabiedrībai slēpis informāciju par valdības rīcības motīviem, kas paver iespēju interpretēt rīcību kā sevišķu interešu atbalstu”.

Iestājoties par atklātību, tiesiskumu, demokrātiju, valsts drošību un neatkarību, “Delna” aicina Kučinski pieprasīt Dūklava un Auguļa demisiju. Tāpat lūgts Nacionālās drošības padomes sēdē prasīt nekavējošu rīcību no izmeklēšanas iestādēm, tostarp Ģenerālprokuratūras un KNAB, lai tas publicētu visus ar “Oligarhu lietas” izmeklēšanu saistītos dokumentus, pārskatītu “Oligarhu lietu” pēc būtības visplašākajā valsts interešu kontekstā, ņemot vērā publiski izskanējušos jaunos faktus un sabiedrības vēlmi nodrošināt taisnīgumu.

Papildu “Delna” prasa atbalstīt trauksmes cēlēju un mediju tiesības informēt sabiedrību par notikumiem, kas saistīti ar “Rīdzenes sarunām” un sabiedrības interešu pārkāpšanu.

“Delnas” ieskatā Kučinskim jāuzņemas pilna atbildība par “Oligarhu lietas” virzību un jāaizstāv Latvijas valsts demokrātija un Satversme.

 

 

Komentāri (25)

traductrice 18.07.2017. 16.30

šo MK apkauno arī Augulis un pats MK galva Kučinskis.

+11
-2
Atbildēt

2

dzeris49 18.07.2017. 13.32

Mūsu politiķiem un to ielikteņiem vārds “kauns” ir absolūti nepazīstams un viņi ilgi domās, ko tas nozīmē.

+8
-1
Atbildēt

1

    ierados > dzeris49 19.07.2017. 07.52

    Vārds “kauns” iegūst jēgu saprātīgās galvās, bet ne tajās, kuras zāģē zaru, sēžot nepareizajā pusē no zāģa. Viņi domā, ka piedzuīvos abramoviču leiputriju, iekrituši kremļa diktatora dūksnājā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 18.07.2017. 14.56

kāpēc, kāpēc mēs esam tik gļēvi un nožēlojami?

es tūlīt raudāšu!

dūklavs kopā ar oligariem apdraud Latvijas valstiskuma pastāvēšanu – nav runa par kaunu, bet par valsts nodevību –

kāpēc mēs nespējam panākt neliešu atkapšanos no amata? kāpēc reizē ar dūklavu netiek minēts augulis, venstpils mērs Lembergs? Lattelecom labumus baudošais gulbis?

Mums Latvijas valsts tiešām neko nenozīmē?

+7
-1
Atbildēt

1

    basta > Anonīms 18.07.2017. 15.07

    to Skaisle

    “Mums Latvijas valsts tiešām neko nenozīmē?”

    Daudziem Latvijas valsts kā kauls rīklē, ja jau balso par LC mūdzi, čekas kurmi Bordānu un krievu militārista meitu, Potapovu. Mūsu valsts pastāvēšanas drauds nav Dūklavs vai Augulis, pat Dombrovskis, Pabriks, Kampars, Rinkēvičs vai Kazlovskis vairs ne tik ļoti, bet tieši Bordāns, jo sātanam kārtējo reizi izdevies pārliecināt intelektuāli atpalikušos par to, ka viņš neeksistē.

    Dievs, esi žēlīgs latviešiem, ja Saeimas vēlēšanās SC un JKP savāks 50+1 mandātu.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu