Edīte Husare Rēzeknē: “Dažādais ir bagātība” • IR.lv

Edīte Husare Rēzeknē: “Dažādais ir bagātība”

6
Edīte Husare. Publicitātes foto

Video veidots Latvijas valsts simtgades svinību programmas ietvaros

“Šobrīd latgaliskais mūsu valstī ir kaut kas, kam jāpiešķir papildus līdzekļi, jo tas ir kaut kas “papildu” un kaut kas “ārpus”. Bet man gribētos, ka tas ir normāli. Dažādais un savādākais ir mūsu bagātība. Arī valodā – tā ir iespēja papildināt, bagātināt un piedzīvot,” uzsver mārketinga speciāliste Edīte Husare Rēzeknē.

“Mani sajūsmina, ka cilvēki brauc uz reģionālajām koncertzālēm. Tas, ka ir normāli piektdienas vakarā atbraukt uz simfoniskā orķestra koncertu “Gorā”, Liepājā vai Cēsīs, ir iekustinājis Latviju,” sajūsminās Edīte.

“Nav viegli dzīvot reģionā, es to atzīstu. Ir savi izaicinājumi, bet es to saprotu un pieņemu. Apzinos, ka tomēr dzīvojot šeit, es visvairāk varu izdarīt Latvijas labā,” atzīst Edīte.

“Man gribas, lai cilvēki Latvijā notic, ka mēs esam Latvija, un, ka katram pašam var būt iespēja. Tagad Latgale ir iespēju zeme, tikai jāgrib un jāsauc – es esmu Latvija!”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos.

Video veidots projekta “TUESI.LV Latvijas simtgadei” ietvaros, kuru īsteno biedrība “NEXT” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu