Irāka paziņo par Mosulas atbrīvošanu • IR.lv

Irāka paziņo par Mosulas atbrīvošanu

25
Irākas karavīri priecājas par džihādistiem atgūto Tell Afaras pilsētu. Foto: AFP/LETA

“Islāma valsts” Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu sagrāba 2014.gada vidū

Irākas premjerministrs Haiders al Abadi pirmdien oficiāli paziņojis par pilnīgu Mosulas atbrīvošanu no teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” kaujiniekiem, ziņo LETA.

“Mēs paziņojam par uzvaru no atbrīvotās Mosulas sirds (..) Mēs ar savu vienotību sakāvām “Islāma valsti”,” televīzijā pārraidītajā uzrunā paziņoja al Abadi. “Ar savām asinīm, upuriem un pūliņiem mēs atbrīvojām Irāku, tās zemi un tās tautu.”

Jau svētdien premjerministrs apmeklēja Mosulu un apsveica armiju ar “lielo uzvaru”.

Irākas premjerministru ar uzvaru apsveicis ASV prezidents Donalds Tramps.

“Uzvara Mosulā” vēsta, ka pašpasludinātā kalifāta “dienas Irākā un Sīrijā ir skaitītas”, paziņoja Tramps, solot panāk “Islāma valsts” pilnīgu iznīcināšanu.

“Mēs apsveicam premjerministru Abadi, Irākas drošības spēkus un visus irākiešus ar šo uzvaru pār teroristiem, kuri ir visu civilizēto tautu ienaidnieki,” pavēstīja ASV prezidents.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons tikmēr solīja kopā ar starptautiskajiem partneriem un ANO censties stabilizēt atbrīvotās teritorijas un palīdzēt tajās atgriezties aizbēgušajiem iedzīvotājiem.

“Islāma valsts” Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu sagrāba 2014.gada vidū, bet pagājušā gada oktobrī Irākas armija ar ASV atbalstu sāka uzbrukumu pilsētas atgūšanai.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu