Prokuratūra nepubliskos visus "oligarhu lietas" materiālus • IR.lv

Prokuratūra nepubliskos visus “oligarhu lietas” materiālus

22
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Pēc KNAB veiktās “Rīdzenes” sarunu autentiskuma izvērtēšanas tiks izlemts par tālāko rīcību

Ģenerālprokuratūra neatsauksies sabiedrības par atklātību “Delna” aicinājumam un nepubliskos visus ar “oligarhu lietas” izmeklēšanu saistītos materiālus, vēsta LETA.

Prokuratūra paziņojumā presei raksta, ka Kriminālprocesa likumā noteikts, ka “pēc kriminālprocesa pabeigšanas un galīgā nolēmuma stāšanās spēkā ar krimināllietas materiāliem drīkst iepazīties tiesu, prokuratūras un izmeklēšanas iestāžu darbinieki, personas, kuru tiesības bija aizskartas konkrētajā kriminālprocesā un personas, kuras veic zinātnisko darbību.”

Turklāt visi galīgie nolēmumi krimināllietā, nodrošinot ar likumiem noteiktās informācijas aizsardzību, ir pieejami publiski, proti, abi lēmumi par lietas izbeigšanu atrodami prokuratūras un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā.

Attiecībā uz operatīvās izstrādes lietā esošajiem materiāliem prokuratūra paskaidro, ka Operatīvās darbības likumā noteikts, ka “operatīvās darbības pasākumu gaitā iegūtā informācija ir klasificējama kā ierobežotas pieejamības informācija vai valsts noslēpuma objekts. Šādu informāciju kā pierādījumu kriminālprocesā drīkst izmantot tikai Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā, nodrošinot operatīvās darbības pasākumu īstenošanas un tajos iesaistīto personu konfidencialitāti un drošību.”

Tāpat šajā likumā noteikts, ka “ar operatīvās darbības pasākumu rezultātā iegūto informāciju jāiepazīstina valsts varas un pārvaldes institūciju vadītāji, viņu vai ar likumu pilnvarotās amatpersonas, kā arī likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā tās operatīvās darbības subjektu amatpersonas, kurām šī informācija nepieciešama dienesta uzdevumu veikšanai, ja tās saturs ir saistīts ar šīm amatpersonām uzticēto pienākumu izpildi.”

Prokuratūra atgādina, ka žurnālā “Ir” publiskoto viesnīcas “Rīdzene” sarunu autentiskuma un sarunās minēto faktu izvērtēšanu veic KNAB.

Pēc pārbaudes pabeigšanas tiks lemti jautājumi par tālāko rīcību. Par pārbaudes rezultātiem un pieņemtajiem lēmumiem informācija tiks sniegta papildus.

Atsaucoties uz “Delna” aicinājumu publiski ziņot par jebkādas “Rīdzenes” sarunās iesaistītās personas centieniem tieši vai netieši ietekmēt iestādes lietas atkārtotā izskatīšanā, prokuratūra informēja, ka līdz šim nekādi centieni ietekmēt pārbaudes gaitu nav bijuši.

 

Komentāri (22)

jurisml_inbox_lv 07.07.2017. 16.25

tad to izdarīs žurnāls ir , gaidīšu ko bus norakuši mūsu valsts nozadzēju zināmā vietā līdēji

+9
-2
Atbildēt

1

    basta > 07.07.2017. 18.06

    to Ebenemezers

    IR uzrakstīs kriminālromānu, vecais čekas pedofīl? Tev jau morālam un fiziskam invaļidam nav jācieš no tā, ka Putina kuce, Zatļers, uzdāvināja savam saimniekam Latvijas pensionāru miljonus, kā tiem, kam Maskava nemaksā personālo pensiju?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

Baiba Liepi?a 10.07.2017. 14.06

Lai veicas IR komandai -ceru,ka šis ir tikai sākums!Ja KNAB nevar,tad IR dara!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu